سرمایه اجتماعی و سرمایه فکری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حسابداری و حسابرسی
  • کد COI اختصاصی: FNCAA01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 890
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا حسن ملکی

گروه حسابداری، دانشکده حسابداری، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز، ایران

محمد خاری

دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز

آرزو هزارجریبی

دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز

چکیده

سرمایه اجتماعی موضوعی بین رشته ای است که در سال های اخیر به طور روزافزونی مورد توجه صاحب نظران حوزه های مختلف علوم، به ویژه حوزه مدیریت و اقتصاد قرار گرفته است. باعنایت به اینکه مهم ترین چالش مدیریت سرمایه فکری واداشتن افراد جهت به اشتراک گذاشتن آنچه که می دانند می باشد و این موضوع هم بیشتر دارای صبغه ای اجتماعی است. در این پژوهش سعی می شود سرمایه اجتماعی و سرمایه فکری بررسی می شود. به طور کلی مقوله بسیار مهم سرمایه اجتماعی در توسعه اقتصادی و مشکلات و مسائل و تنگناهای موجود در این زمینه به لحاظ نوپا بودن در کشور ما موجب گردیده تا پژوهش حاضر در واقع با پرداختن به گوشه ای از مسائل و چالش های ظریف مرتبط با سرمایه اجتماعی و سرمایه فکری توضیح داده شود. سرمایه اجتماعی مختص رشته ای خاص نیست و در واقع موضوعی بین رشته ای است و امروزه به عنوان یکی از مهمترین شاخص های رشد و توسعه در هر جامعه ای مطرح است و شرط لازم برای توسعه علمی، اقتصادی و سیاسی در جوامع گوناگون وجود میزان قابل قبولی از سرمایه اجتماعی است. با توجه به ادبیات پژوهش پرواضح است که سازمان ها ماهیتی به طور کلی ماهیتی انسانی، اجتماعی دارند و دانش و به طور کلی سرمایه فکری پدیده ای اجتماعی، فرهنگی است و با تعاملات انسانی و در بستر فرهنگ محیطی یا سازمانی به وقوع می پیوندد. بنابر این در پژوهش انجام شده پژوهش گر می خواهد با انجام این پژوهش به تبیین هر یک از ابعاد سرمایه اجتماعی و سرمایه فکری بپردازد و نقش هر یک از ابعاد سرمایه اجتماعی و سرمایه فکری مورد بررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی، سرمایه فکری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.