بررسی تأثیر پایگاه اقتصادی بر نوع تعامل مادر با فرزند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF01_667
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوده مقصودی

استادیار و عضو هیئت علمی بخش علوم اجتماعی دانشگاه شهید باهنر کرمان

زهرا صالحی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان

پژمان شیرمردی

کارشناس ارشد مطالعات زنان و خانواده دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

ارتباط والدین و فرزندان از جمله موارد مهمی است که سالها نظر صاحب نظران و متخصصان تعلیم و تربیت را به خود جلب کردهاست. خانواده نخستین پایگاهی است که پیوند بین کودک و محیط اطراف او را به وجود می آورد. از سوی دیگر یکی از تأثیرات مهمخانواده بر کودک، سبک های تربیتی والدین است که این سبک ها می توانند بر زندگی فرزندان تأثیر گذارند و حتی در مواردیموجبات موفقیت آنان را فراهم کنند. به همین لحاظ یکی از عوامل مهم و اثرگذار در انتخاب سبک فرزندپروری، پایگاه اقتصادیمادران است. لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه شیوه فرزندپروری و پایگاه اقتصادی می باشد. به همین منظور 110 نفر از زنانخانه دار چهار منطقه شهر کرمان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده متناسب با حجم و 109 نفر از زنان شاغل شهرکرمان به روش نمونه گیری خوشه گیری چند مرحله ای در این پژوهش شرکت کردند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسش نامهشیوههای فرزندپروری دیانا بامریند و پایگاه اقتصادی انجام پذیرفت. همچنین تجزیه و تحلیل داده های پژوهش نیز به صورت آمارهایتوصیفی و استنباطی بوده است.یافته های پژوهش نشان داد که زنان شاغل و خانه دار در گرایش به سبکهای فرزندپروری استبدادی (t= 0.02 p= 2.23) تفاوتمعناداری داشتند؛ به طوری که سبک فرزندپروری زنان خانه دار به نسبت زنان شاغل بیشتر استبدادی بود. همچنین ، بر اساس یافتهها، مشخص شد که پایگاه اقتصادی با سبک فرزند پروی استبدادی همبستگی منفی و معناداری دارد؛ بدین معنی که با افزایش سطحپایگاه اقتصادی، احتمال انتخاب سبک فرزندپروری استبدادی کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

شیوه فرزندپروری، پایگاه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.