بررسی رابطه ی ساده و چندگانه ی ابعاد توسعه ی حرفه ای با رفتار نوآورانه ی معلمان مدارس ابتدایی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF01_567
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1130
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش و بهسازی منابع انسانی
دانشیار گروه علوم تربیتی دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل
دانشیار گروه مدیربت و اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل
استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی ساده و چندگانه ابعاد توسعه ی حرفه ای (فناوری اطلاعات، انگیزش، تسهیلات، ارزشیابی،رفتار اطلاع یابی) با رفتار نوآورانه ی معلمان مدارس ابتدایی می باشد و پژوهش از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه ی آماری شامل 731 نفر از معلمان مدارس ابتدایی دولتی ناحیه یک شهر اردبیل در سال تحصیلی 94-1393 است که از بین آنها به روش نمونهگیری تصادفی خوشهای و بر اساس فرمول کوکران تعداد 252 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه توسعه حرفهای معلمان ابتدایی عسکریان (1391) با ضریب پایایی 0/87 و پرسشنامه رفتار نوآورانه کانتر با ضریب پایایی 0/79 استفاده شد. روایی پرسشنامهها به تأیید اساتید و صاحب نظران رسید. همچنین میزان پایایی از ضریب آلفای کرونباخ در یک مطالعه مقدماتی روی یک نمونه 30 نفری، برای پرسشنامه توسعه حرفه ای α=0/943 و پرسشنامه رفتار نوآورانه α=0/882 به دست آمد. برای تعیین نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون کالموگروف اسمیرنف و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف استاندارد) و روشهای آمار استنباطی (آزمون t تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که میزان توسعه حرفه ای و رفتار نوآورانه معلمان از حد متوسط به گونهای معنی دار بالاتر است و روابط مثبت معناداری بین توسعه حرفه ای و ابعاد توسعه حرفه ای با رفتار نوآورانه معلمان وجود دارد. همچنین سه بعد از توسعه حرفه ای (فناوری اطلاعات، انگیزش و رفتار اطلاع یابی) رابطه پیش بینی کننده معنی داریبا رفتار نوآورانه معلمان دارند.کلیدواژه ها
توسعه ی حرفه ای، رفتار نوآورانه، معلمان مدارس ابتداییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.