بررسی رابطه تعارض سازمانی با خلاقیت کارکنان در ادارات آموزش پرورش لرستان (خرم آباد)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF01_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی فراست

مدرس دانشگاه ، لرستان ، ایران

زهرا مرادی

دانشجوی دوره کارشناسی ، مشاوره و راهنمایی ، دانشگاه لرستان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه تعارض سازمانی با خلاقیت کارکنان زن و مرد ادارات آموزش و پرورش استان لرستاناجراء شد.جامعه آماری شامل تمامی کارکنان زن و مرد ادارات آموزش و پرورش بود. تعداد جامعه کارکنان 106 نفر میباشد، که از این تعداد، 84 نفر(54 مرد ، 30 زن) به عنوان نمونه آماری به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارپژوهش شامل دو پرسشنامه (پرسشنامه تعارض سازمانی و پرسشنامه خلاقیت) بود ،که به منظور بررسی رابطه مولفههای (سیالی ، بسط ، ابتکار ، انعطاف با تعارض سازمانی) تنظیم گردید. در تحلیل روایی پرسشنامه ها مقدار همبستگی اسپیرمن (همسانی درونی) بین سؤالات پرسشنامه تعارض سازمانی برابر r=0/724 و پرسشنامه خلاقیت r=0/76 و برای تحلیل پایایی ، ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه تعارض سازمانی برابر 0/877 و پرسشنامه خلاقیت برابر 0/789 بدست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در این تحقیق از روشهای آماری مانند توزیع فراوانی ، درصد، نمودار ستونی، میانگین و انحراف معیار ، منحنی نرمال ، قضیه حد مرکزی ، ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون دو متغیری استفاده گردید.نتایج نشان داد ، نمرات بدست امده درخلاقیت و تعارض سازمانی کارنان زن و مرد، به شکل بصری تقریبا نرمال بوده و در بررسی رابطه بین «خلاقیت با تعارض سازمانی» رابطه منفی ، معکوس و معنادار وجود دارد، مقدار رابطه (0/26-) با سطح معناداری (0/017). همچنین با توجه به اینکه مقدار ضریب تعیین در تعارض سازمانی برابر با (0/067) محاسبه گردید ، به میزان 0/067 از تغییرات متغیر وابسته که تعارض سازمانی می باشد، به وسیله متغیر پیش بین (خلاقیت) تبیین گردید.

کلیدواژه ها

تعارض سازمانی ، سیالی ، بسط ، ابتکار ، انعطاف ، خلاقیت ، کارکنان ادارات آموزش و پرورش استان لرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.