مقایسه ذهن آگاهی در افراد مواجهه شده با رویدادهای آسیب زای مختلف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF01_269
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه محقق اردبیلی

سجاد بشرپور

استادیار گروه آموزشی روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی

اکبر عطادخت

استادیار گروه آموزشی روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی

محمد نریمانی

استاد گروه آموزشی روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مقدمه: سلامت روان پایین و ناتوانی در انطباق با شرایط موجود از مشکلات افراد مواجهه شده با آسیب است. با توجه به اهمیتاین امر، پژوهش حاضر با هدف مقایسه ذهناگاهی در افراد مواجه شده با رویدادهای آسیبزای مختلف انجام گرفت. روش: روش اینپژوهش علی مقایسه ای بود. جامعهی آماری پژوهش حاضر شامل تمامی افرادی بود که در نیمهی اول سال 1393 به دلیل مواجههشدن با حداقل یک رویداد آسیب زا (از جمله انفجار مین منجر به نقض عضو، فوت عزیزان، بیماری جدی، زندانی شدن همسر، طلاق) تحت حمایت کمیته امداد یا بنیاد شهید شهرستان گیلانغرب بودند (N=1708). از میان این جامعه آماری تعداد 100 نفر (75 زن، 25 مرد) به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده و در این پژوهش شرکت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامهذهن اگاهی استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از ابزارهای آمار توصیفی میانگین، انحراف معیار، آزمون تحلیل واریانسیک طرفه (آنوا) و آزمون تعقیبی شفه استفاده شد. یافته ها: نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که تفاوت آماری معنی-داری بین میانگین نمرات ذهن اگاهی گروه های دارای تجربه رویدادهای آسیب زای طلاق، زندانی شدن همسر، بیماری جدی، انفجارمین منجر به نقص عضو و فوت عزیزان وجود دارد. نتایج آزمون تعقیبی شفه نیز نشان داد که گروه دارای تجربه زندانی شدن همسرذهن اگاهی کمتری نسبت به گروه دارای تجربه بیماری جدی، فوت عزیزان و انفجار مین منجر به نقص عضو داشت. نتیجه گیری:نتایج این مطالعه نشان داد که رویدادهای آسیب زای مختلف تأثیرات روانشناختی مختلف دارند و تجربه رویداد زندانی شدن همسر باذهن اگاهی کمتری که به دنبال دارد می تواند اثرات زیانبخشی داشته باشد.

کلیدواژه ها

ذهن اگاهی، مواجهه، رویدادهای آسیب زای مختلف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.