بررسی نقش پدافند غیر عامل در برنامه ریزی کاربری اراضی شهری با استفاده از مدل ارزیابی کمی و کیفی (نمونه موردی : هسته مرکزی شهر قم)
محل انتشار: دومین همایش ملی معماری پایدار و توسعه شهری با رویکرد پدافند غیر عامل در معماری و شهرسازی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,237
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SAUD02_023
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
چکیده مقاله:
اهمیت شهر مقدس قم و جایگاه ویژه آن در مناسبات بین المللی و داخلی با توجه به وجود اماکن مذهبی و تاریخیهمانند حرم مطهر حضرت معصومه (س) ، مسجد مقدس جمکران ، مراکز حوزوی و پژوهش علوم دینی و دفاتر مراجععالیقدر و حضور میلیونها زائر خارجی و داخلی در اماکن متبرکه این شهر ، نیاز توجه به برنامه ریزی شهری مناسببرای افزایش توان دفاعی شهر در مقابل خطرات طبیعی همچون سیل و زلزله و مصنوعی (جنگ) را ضروری می نماید.تحقیقات انجام شده نشان می دهد یکی از مهمترین راهکارهای کاهش اثرات مخرب اینگونه تهدید ها بکارگیری اصولپدافند غیر عامل در برنامه ریزی های شهری و هسته اصلی آن یعنی برنامه ریزی کاربری زمین می باشد .نتایج این تحقیق که بروش توصیفی تحلیلی و براساس مطالعات کتابخانه ای ، میدانی و با استفاده از سه شاخص مهم و موثر در برنامه ریزی کاربری اراضی (سازگاری ، مطلوبیت و ظرفیت) و استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) شهر قم بدست آمده ، نشان می دهد جهت کاهش آسیب پذیری هسته مرکزی شهر قم در مقابل بحرانها وحوادث ، این محدوده نیازمند تهیه طرح تفصیلی موضعی با رویکرد پدافند غیر عامل می باشد. در پایان پژوهش نیزراهبردهای لازم جهت تحقق این رویکرد ارائه می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صابر منصورزاده
دانشگاه علامه طباطبائی
سیدهادی حسینی
دانشگاه علامه طباطبائی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :