بررسی میزان باقی مانده آنتی بیوتیکی در شیرهای پاستوریزه توزیع شده در استان لرستان با استفاده از آزمون کوپن (CMT)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش کشوری سلامت شیر از تولید تا مصرف و اهمیت تغذیه ای آن
  • کد COI اختصاصی: MILKFDO02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روشنک هدایتی فر

کارشناس ارشد سم شناسی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان

چکیده

در اغلب نوشته های باستانی و در طب قدیم از شیر به عنوان دارو در درمان بعضی بیماری ها یاد شده است. امروزه نیز این عقیده وجود دارد که شیر، بهترین غذا برای بیماران است. شیر به عنوان یک ماده ی مغذی در رشد جسمی و فکری افراد, بسیار مفید بوده و مصرف آن از دوران کودکی به افزایش تمرکز و حواس کمک کرده و سبب پیشگیری از بسیاری از بیماری ها همچون پوسیدگی دندان ها و استخوان ها در دوران بزرگسالی می شود. آنتی بیوتیک ‏های که در درمان امراض دامی به کار می ‏روند، یکی از عوامل اصلی آلوده کننده شیر محسوب می ‏شوند و وجود باقیمانده ‏های آنتی بیوتیک در شیر می ‏تواند عوارض فراوانی داشته باشد. در این طرح به بررسی میزان باقی مانده آنتی بیوتیکی در شیر پرداخته شد. در این مطالعه 40 نمونه شیر پاستوریزه از 4 برند مختلف از جهت وجود آنتی بیوتیک توسط آزمون جستجوی آنتی بیوتیک در شیر توسط تست کوپن مورد ارزیابی قرار گرفت. از مجموع 40 نمونه 3 نمونه از شیر ها دارای باقی مانده آنتی بیوتیکی بودند. با توجه به اینکه شیر خام جهت تهیه سایر فر آورده های لبنی بخصوص فرآورده های تخمیری شیر مورد استفاده قرار می گیرد باقیمانده داروهای آنتی بیوتیکی در شیر خام، ضررهای اقتصادی جبران ناپذیری به صنایع لبنی تحمیل می کند پس وجود روش های آزمایشگاهی با حساسیت بالا ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

باقی مانده آنتی بیوتیکی، شیرپاستوریزه، لرستان، آزمون کوپن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.