بررسی روشهای مختلف جمع آوری اووسیت از فولیکولهای گاو
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 463
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NEWCONF01_324
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
مرحله اول برای انجام باروری آزمایشگاهی (IVF) جمع آوری اووسیت از حیوان دهنده است . روش های جمع آوری اووسیت در گاو عبارتند از 1- جمع آوری اووسیت از گوساله ماده تازه متولد شده محققان در ابتدا از گوساله های ماده تازه متولد شده و گوساله های جوان به عنوان دهنده اووسیت استفاده می کردند ولی نتایج موفقیت آمیزی کسب نکردند [7]. از گوساله های سه ماهه برای ایجاد چند تخمک ریزی و انتقال رویان استفاده کردند و نتایج آن ها مانند مطالعات اولیه نا امید کننده بود. 2- گاوهای مرده یا ذبح شده ، جمع آوری اووسیت از گاوهای ذبح شده آسان ترین و کم هزینه ترین راه ممکن است که به چند روش صورت می گیرد: الف) روش مکیدن با سرنگ یا پیپت مخصوص : عیب این روش این است که فقط 60-30 درصد اووسیت موجود در فولیکول ها جمع آوری می شود ، مزیت روش مکیدن اووسیت سرعت عمل آن است که این مورد به ویژه برای تولید تجاری رویان اهمیت زیادی دارد ب) روش جراحی (برش دادن) فولیکول: در روش جراحی تعداد بیشتری اووسیت با بهترین کیفیت نسبت به روش مکیدن به دست می آد . شاید یکی از دلایل این باشد که در روش مکیدن متفرق شدن سلول های کومولوس اطراف اووسیت بیشتر صورت می گیرد. در روش جراحی یا برش دادن فولیکول به طور متوسط از هر تخمدان 12/2 اووسیت جمع آوری می شود . ج) روش برش دادن تخمدان: اولین گزارش استفاده از این روش در گاو به مطالعه سوس و مادیسون [5] مربوط می شود. آنها توانستند 30-20 اووسیت را از هر تخمدان جمع آوری کنند. در کانادا گزو (1992) با این روش تعداد 55 اووسیت را از هر تخمدان جمع آوری کردند . کارولان (1994، 1993) مقایسه ای بین روش جمع آوری اووسیت به روش مکیدن با سرنگ و برش دادن تخمدان انجام داد در روش برش دادن تعداد اووسیت جمع آوری شده 3 برابر بیشتر از روش مکیدن با سرنگ بود.
نویسندگان
مرتضی اصغری مقدم
مربی گروه علوم دامی دانشگاه زابل
کمال حسن پور
کارشناس ارشد علوم دامی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :