بررسی تأثیر رفتار مدیران برمیزان کارآفرینی ونقش آن در اقتصاد مقاومتی (مطالعه ی موردی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,037
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AMACONF01_018
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
کارآفرینی یکی از شاخص های توسعه واز اهداف مهم سازمان هاست که باعث ایجاد تحول و رشد و افزایش بهره وری در سازمان ها می گردد. شیوه و روش مدیران نیز در سازمان ها می تواند بر کارآفرین بودن آن تأثیر گذار بوده و رفتارهای کارآفرینانه را توسعه دهد. ازآنجایی که امسال مقام معظم رهبری (مدظله العالی) سال اقتصادو فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری کرده اند ، بحث کارآفرینی ازجمله موضوعات مهم روزاست که امسال، نقش آن پررنگ ترشده است و می توان بانوآوری وشکوفایی کمک بزرگی به اقتصادکشورکردکه یکی از عوامل مهم در اقتصاد مقاومتی جهت افزایش تولید ناخالص ملی و داخلی کشور نیز می باشدکه براین اساس مقوله کارآفرینی در سازمان ها اهمیت زیادی دارد. دانشگاه آزادنیز به عنوان سازمانی مؤثرمی تواند بالاترین ارزش افزوده و بازدهی اقتصادی را دارا باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر رفتار مدیران بر میزان کارآفرینی کارکنان در سازمان ها می باشدوهمچنین نقش خود کارآفرینی بر اقتصاد مقاومتی می باشد. روش تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس می باشدکه به روش نمونه گیری تصادفی و با استفاده از فرمول کوکران (n=Nt2p(1-p)/Nd2+t2p(1-p حدود 240 نفر انتخاب شدند. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و Lisrel استفاده گردیده است. نتایج تحقیق نشان داد که بین رفتارهای مدیر که شامل استبدادی (دستوری)، خیرخواهانه (تفویضی)، مشورتی و مشارکتی می باشد با میزان کارآفرینی سازمانی رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد و بین رفتار تفویضی و مشارکتی به ترتیب بیشترین میزان اثرگذاری را بر کارآفرینی کارکنان در سازمان ها دارند. و همچنین در این راستا رابطه ی علی دو طرفه بین کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی وجود دارد. یعنی با افزایش کارآفرینی، که به عنوان موتور توسعه اقتصادی و به عنوان نقشهای: قهرمان توسعه صنعتی، محرک و مشوق سرمایه گذاری، عامل اصلی انتقال تکنولوژی و عامل رفع خلل و تنگناهای بازار و عامل اصلی ایجاد اشتغال یاد می گرددباعث می شود که روندروبه رشد اقتصادی در کشور محفوظ بماند، هم آسیب پذیری اش کاهش پیدا می کند، و همچنین با افزایش و پایداری اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی در کشور افزایش می یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی امیری
دکترای حسابداری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس- مسئول مکاتبات
اکبر جلوداری
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی موسسه آموزش عالی قشم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :