شیوه های مدیریت پسماند در صنعت حفاری
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 866
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PCEPSD02_122
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
اجرای عملیات حفاری و توسعه میدان نفت و گاز از نظر زیست محیطی نگرانی های بسیاری را بر می انگیزد، چرا که تولید کننده ی مقادیر قابل توجهی از پسماندها بوده که حاوی اجزای گوناگون، با اثراتی متفاوت و مخرب بر محیط زیست است. به منظور شناسایی این اثرات لازم است کلیه پسماندها از نظر کمی و کیفی شناسایی گردند تا با استفاده از شیوه های موجود، اثرات این فعالیت ها به حداقل رسانده شود. عوامل عمده ای که به واسطه آنها در فعالیتهای حفاری بر محیط زیست اثر گذاشته می شود، وجود قطعات سنگ جدا شده در طول عملیات و نیز سیال حفاری که جهت بالا آوردن قطعاتی از دیواره چاه بکار می رود، می باشد. در این مطالعه به شناسایی کیفی پسماندهای حفاری پرداخته شد و سپس با بهره گیری از قانون حفاظت و احیای منابع و همین طور دستورالعمل مدیریت پسماند در عملیات حفاری و اکتشاف (نفت و گاز) USEPA، روش ها و راهکارهای اجرایی و قابل دسترس جهت کاهش و یاحذف اثرات و مدیریت پسماند سیالات حفاری شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا خواجوی شجاعی
دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه علوم و تحقیقات اهواز- کارشناس محیط زیست خدمات سیالات ملی حفاری ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :