بررسی قطر برابر سینه و ارتفاع درخت با فرم تنه گونه ی جنگل کاری شده زربین در جنگل های شمال ایران (مطالعه موردی: طرح جنگلداری مزرعه آموزشی زوات- چالوس)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,883
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PCEPSD02_016
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
این تحقیق با هدف مطالعه مشخصه های کمی و کیفی جنگل کاری مزرعه آموزشی زوات که با گونه زربین توسط دانشگاه آزاد اسلامی چالوس جنگلکاری شده، انجام گردید. جهت انجام این مطالعه مشخصه های کمی و کیفی کلیه گونه های زربین به صورت صد در صد مورد اندازه گیری قرار گرفت. در بررسی کمی پارامترهایی همچون قطر برابر سینه، قطر تاج، ارتفاع تاج، ارتفاع درخت، سطح مقطع برابر سینه و ضریب لاغری اندازهگیری شد و سپس نمودار پراکنش آنها و منحنی ارتفاع ترسیم شد. بررسی کیفی نیز شامل ارزیابی فرم تاج، شادابی درختان، فرم تنه، وضعیت پوست، وضعیت بذردهی و غیره بود. در نهایت برای انجام محاسبات و نتیجه گیری از داده های خاماز نرم افرازهای Excel و SPSS استفاده شد. در منطقه مورد مطالعه (طرح جنگلداری مزرعه آموزشی زوات)، ارتفاع متوسط درختان زربین 13/76 متر و ارتفاع متوسط تاج درختان 9/49 متر می باشد. همچنین قطر متوسط درخت 23/15 سانتیمتر و قطر متوسط تاج 3/39 متر می باشد. سطح مقطع برابر سینه به طور متوسط معادل 450 سانتیمتر مربع می باشد. درختان زربین منطقه فوق درختان متوسط یا ناپایدار (0.63- قطر/ارتفاع) با ضریب لاغری 0/63 می باشند. در منطقه مورد مطالعه درصد بذردهی این گونه 100 درصد است. نتایج نشان می دهد که اکثر پایه ها از وضعیت کمی و کیفی بسیار خوبی برخوردارند. اکثر پایه های آن شاداب و دارای فرم تنه صاف و شکل تاج متقارن هستند. در انتخاب گونه با توجه به سرشت اکولوژیکی گونه زربین و شرایط فیزیکی و اقلیمی منطقه به نظر می رسد که انتخاب گونه بدرستی طورت گرفته و طرح جنگلداری طبق اصول جنگلداری در حال انجام است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی کیا لاشکی
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر- چالوس
آرزو منصورسمائی
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :