ارزیابی پوشش جنگلی و تیپهای درختی و درختچه ای مطالعه موردی:روستای دزلی سروآباد کردستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان

داود کرتولی

استادیار عضو هیات علمی گره جنگلداری مناطق خشک دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان

ایوب مرادی

مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور هیام طرح نو دانشجوی دکتری جنگلداری

هومن روانبخش

استادیار عضو هیات علمی گروه جنگلداری مناطق خشک دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان

چکیده

بدون شک حفاظت از جنگل ها و تضمین استمرار آن ها یکی از مهمترین جنبه های مدیریت پایدار جنگلهاست و توجه به آن باید در اولویت طرح های جنگل داری قرار گیرد بنا بر این با توجه به اهمیت نقش جنگل های زاگرس ، لزوم انجام مطالعات جامع وگسترده در مورد ارزیابی پوشش جنگلی و تیپ های درختی و درختچه ای روز به روز افزایش می یابد. از طرفی تعادل اکوسیستم های مرتعی و جنگلی متاثر از کنش متقابل عوامل اقلیمی، خاکی و موجودات زنده است.جنگلها ومراتع ، اراضی با پوشش گیاهی خودرو دارای پتانسیل طبیعی بوده و بعنوان یک اکوسیستم طبیعی مدیریت می شوند مطالعه وشناخت صحیح روابط متقابل اجزاء اکوسیستم یکی از مهمترین ابزار جهت اتخاذ تدابیر صحیح مدیریتی در امر حفظ سلامت جنگلها ومرتع به شمار می آید.عدم شناخت دقیق جنگلها موجب اشتباه در تدوین سیاستهای مدیریتی و استفاده غیر اصولی از منابع طبیعی خواهد شدمعیشت و اقتصاد ساکنان منطقه و بهره برداران منابع طبیعی در گرو حفاظت و سلامت منابع طبیعی است و هر گونه تغییر در سیمای ظاهری و کیفیت و کمیت جوامع گیاهی بر معیشت بهره برداران تاثیر میگذارد.

کلیدواژه ها

دزلی ، تیپهای درختی ، پوشش جنگلی ، زاگرس ، فلورستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.