نقش صنایع دستی در رونق گردشگری و توسعه پایدارمناطق مرزی (نمونه مورد مطالعه :بخش جرگلان شهرستان راز و جرگلان در خراسان شمالی)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,056
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGTSD01_013
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
امروزه اهمیت حفظ میراث فرهنگی و صنایع دستی و گسترش صنعت گردشگری در ایجاد اثرات مثبت اقتصادی در سطحدنیا به طور روزافزونی آشکارتر شده و دولت های مختلف دنیا، گردشگری را به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد اشتغال و کاهش نرخبیکاری و توسعه پایدار بویژه در مناطق مرزی تلقی می نمایند.از طرف دیگر صنایع دستی یکی از مظاهر فرهنگی و هنری هرکشوری محسوب می شود ونظر به این که هر فرآورده دستی بازگو کننده خصوصیات تاریخی ، اجتماعی و فرهنگی کشور محلتولید است، می تواند هم عامل مهمی در شناساندن فرهنگ و تمدن به حساب آید و هم آن کره موجبی برای جلب وجذبگردشگران قلمداد شود،و هم به توسعه پایدار کمک نماید. . با توجه به اینکه شهرستان راز و جرگلان در استان خراسان شمالیبدلیل وجود قومیت های مختلف از جمله تات ،ترکمن ،کرمانج ،ترک و بلوچ دارای غنای فرهنگی بالا و صنایع دستی متنوع میباشد، لذا در صورت معرفی مطلوب می تواند تاثیر مهمی در جذب گردشگران و در نتیجه رونق اقتصادی منطقه داشته و کمکشایانی به توسعه پایداراین منطقه مرزی نماید. نتایج بررسی از 50 نفر از صنعت گران فعال در زمینه صنایع دستی و تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون فرضیات از طریق اسپیرمن و پیرسون ،بیانگر آن است که در صورت شناساییو ایجاد زیرساخت ها ،،صنایع دستی منطقه می تواند در جذب گردشگران و توسعه پایدار منطقه موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد یارفرهادی فولیانلو
کارشناس امور زمین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی و مدرس دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی بجنورد
ام البنین کاملی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ،دانشگاه پیام نور گنبد
سارا اصغری
دانشجوی کارشناسی علوم اجتماعی ،دانشگاه پیام نور بجنورد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :