بررسی اثرات گردشگری بر توسعه اقتصادی پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 919
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن رحمان پور

کارشناس ارشدجغرافیا-عضوباشگاه نخبگان ودانش پژوهان جوان دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه

چکیده

کلمات توریست و توریسم اولین بار به صورت رسمی در سال 1937 توسط اتحادیه ملل استفاده شد، ولی صنعتتوریسم بسیار قدیمی تر از آن است.اگرچه تعاریف زیادی در خصوص گردشگری وجود دارد و دسته بندی فراوانی صورتگرفته است اما بطور خلاصه می توان انواع گردشگری را در حال حاضر در دنیا در اشکال ذیل خلاصه کرد:توریسم گردشگری – توریسم زیارتی - توریسم درمانی – توریسم ورزشی – توریسم فرهنگی – توریسم علمی –توریسم پژوهشی -توریسم طبیعت گردی – توریسم تجاری – توریسم تفریحی – توریسم تاریخی و ...حدود یک میلیون اثر تاریخی در ایران وجود دارد که از این رقم 32 هزار اثر به ثبت رسیده است.جایگاه گردشگری در سند چشم انداز 20 ساله گردشگری: با توجه به این که ایران دربخش جاذبه های طبیعی واکوتوریسم رتبه پنجم و دربخش جاذبه های تاریخی و باستانی رتبه دهم دنیا را دارد . براساس پیش بینی ها درپایان برنامههفتم توسته که مصادف با پایان سند چشم انداز 20 ساله کشور است . باید ایران سالانه به 20 میلیارد دلاردرآمد ارزیدرسال دست یابد.برای توسته ی گردشگری کشورمان و قرار گرفتن در ردیف یکی از قطب های گردشگری منطقه و جهان در مرحله ینخست باید نگاه دولت و مردم را به این صنعت تغییر داد و سپس برای تامین امکانات و زیرساخت ها و همچنین پیادهسازی یک الگوی موفق گردشگری در کشور گام برداشت. در صنعت توریسم دنیا هر روز تحولات جدیدی رخ می دهد کهبا وجود روند ضعیف این صنعت در کشور ما میزان عقب ماندگی ما در این بخش افزایش می یابد. با قراردادن گردشگریدر ردیف کالاهای صادراتی غیرنفتی و توجه به این صنعت در برنامه ریزی و سیاستگذاری های کلان اقتصادی می توانیمبه کسب درآمد اقتصادی از گردشگری امیدوار باشیم.

کلیدواژه ها

گردشگری،توسته اقتصادی،زیرساخت،صادرات غیرنفتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.