تأثیر کاربرد کودهای آلی و شیمیایی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی وجذب پتاسیم درگیاه دارویی افسنطین (Artemisia absinthium L.)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 502
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGROCONGRESS01_627
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
امروزه به دلیل افزایش اهمیت مسائل زیست محیطی و سلامت محصولات تولیدی، توجه بیشتری به استفاده از کودهای زیستی شده است. در این پژوهش سطوح مختلف کودهای شیمیایی وآلی (شاهد، N30P10K10 2 گرم و 4 گرم) و (شاهد، ورمی کمپوست 50 گرم و75گرم) به صورت یکنواخت در واحدهای آزمایشی در شرایط گلخانهای بر روی گیاه دارویی افسنطین اعمال شد. در پایان دوره داشت، صفاتی شامل، طول ساقه، طول ریشه، قطر گل، وزن خشک گل، وزن خشک برگ، میزان کلروفیل وپتاسیم اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کاربرد انواع مختلف کود های آلی، شیمیایی در خاک بر صفات فیزیولوژیکی این گیاه تأثیر معنی دار داشت. بر این اساس، کاربرد تیمار ورمی کمپوست 75 گرم سبب افزایش وزن خشک گل، وزن خشک برگ، طول ساقه، طول ریشه، قطر گل در سطح (1%) شده است و همچنین کاربرد کود شیمیایی 2 گرم سبب افزایش معنی دار طول ریشه، طول ساقه، وزن خشک گل، وزن خشک برگ، قطر گل گردید. اثرات متقابل آنها بر درصد پتاسیم در سطوح مورد آزمون(1%) معنی دار شده اند.در مجموع به نظرمی رسد توسعه مصرف کودهای آلی با توجه به تأثیر مثبت بر خصوصیات فیزیولوژیکی، سلامت گیاه وجذب بهتر عناصر غذایی می تواند مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه نوبختی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی(گرایش گیاهان دارویی)، واحد ، دانشگاه آزاد اسلامی
مهدی اورعی
عضو هیات علمی گروه علوم باغیانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد
بابک متشرع زاده
استادیار گروه علوم و مهندسی خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :