ارائه دو راهکار کاربردی جهت کاهش میزان تبخیر آب در برجهای خنککن مرطوب جریان مخالف
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,343
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HVACCONF01_065
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
در اکثر کارخانجات کوچک و بزرگ، به عنوان یکی از مهمترین و اساسی ترین دستگاهها، می توان انواع برجهای خنک کننده را نامبرد. از آنجاییکه ساخت برج های خنک کن معمولا به تکنولوژی بالایی نیاز ندارد ، در ایران نیز مانند اکثر کشورهای صنعتی دنیا ساخت این برجها در حد وسیعی صورت می گیرد. برج خنک کننده دستگاهی است که با ایجاد سطح وسیع تماس آب با هوا، تبخیر را آسان می کند و باعث خنک شدن سریع آب میگردد. عمل خنک شدن در اثر از دست دادن گرمای نهان تبخیر انجام میگیرد، باید توجه داشت آب مقداری ازگرمای خود را به طریق تشعشع ، هدایتی وجابجایی و بقیه از راه تبخیر از دست می دهد. در دستگاه هایی که به دلایلی مجبوریم آب را بگردش در آوریم، باید بنحوی گرمای آب رادفع کرد که با بکار بردن برجهای خنک کننده این کار انجام می گیرد. در تمام کارخانه ها تعداد زیادی دستگاههای تبدیل حرارت وجود دارد که در بیشترآنها آب عامل سرد کنندگی است.بدلایل زیر آب معمولترین سردکننده هاست : به مقدار زیاد وارزان در دسترس میباشد. به آسانی آب را می توان مورد استفاده قرارداد. قدرت سرد کنندگی آب نسبت به اکثر مایعات(در حجم مساوی) بیشتر است. انقباض و انبساط آب باتغییر درجه حرارت جزیی است.عموماً برجهای خنک کننده را به سه گروه تقسیم می کنند:1. برجهای خنک کننده مرطوب2. برجهای خنک کننده مرطوب- خشک3. برجهای خنک کننده خشکدر برجهای خنک کننده مرطوب، آب نقش اصلی و اساسی را داشته و هدف نیز همان خنک کردن آب است. از برجهای خنک کننده خشک نیز بیشتر در مکانهایی که آب کافی برای خنک کردن برج وجود ندارد استفاده میشود. بدلیل هزینه اولیه وجاری نسبتا پایین تر برج های مرطوب در قیاس با برج های خشک از یک سو و توانایی خنک سازی آب تا دمای مرطوب محیط از سوی دیگر ، این برج ها در صنعت با استقبال بیشتری روبرو هستند، اما بحث تبخیر زیاد آب از آنها امروزه به معضلی جدی تبدیل شده است. از اینرو پژوهشگران همواره بدنبال راهکاری جهت کاهش تبخیر آب برج های مرطوب بوده و هستند که در این مقاله دو راهکار اساسی و کارآمد ارائه شده با این موضوعیت مورد ارزیابی قرار گرفته و مزایا و معایب هر کدام نیز تشریح شده است.
نویسندگان
رضا مداحیان
استادیار گروه مهندسی مکانیک- دانشگاه کاشان
محسن رشیدی نژاد
دانشجوی دکترای مکانیک-دانشگاه کاشان
مریم السادات هاشمیه
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک -دانشگاه یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :