بررسی اثر غلظت های مختلف سایکوسل در زمان های متفاوت بر برخی فاکتورهای رشد در گیاه یونجه (Medicago sativa L)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_414
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستاره نیک زاد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

اکبر نصراللهی

کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی

محمد شاهوردی

پژوهشگر ایستگاه تحقیقاتی بروجرد

ستایش مرادی

کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی

چکیده

به منظور بررسی اثر غلظت و زمان مصرف کلورکلوات کلراید (ccc) برعملکرد و اجزا عملکرد بذر یونجه همدانی در مزارع دو منظوره (علوفه - بذر) این تحقیق در مزرعه تحقیقاتی بذر یونجه ایستگاه تحقیقات کشاورزی بروجرد در سال 1389 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با آرایش اسپلیت پلات با 4 تکرار و 12 تیمار اجرا شد. تیمارهای اصلی شامل زمان کاربرد (در ارتفاع 15 و 25 و هر دو ارتفاع 15 و 25 سانتی متر) و تیمارهای فرعی شامل غلظت های CCC (غلظت 0، 0/8، 1/6 و 3 گیلوگرم در هکتار) در پلات هایی به ابعاد 2*4 متر مربع به اجرا درامد ارزیابی شامل ارتفاع بوته، ساقه در بوته بودند نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر زمان مصرف بر ارتفاع بوته ، تعداد برگ در گیاهف تعداد خوشه در بوته، عملکرد بیولوژیک در سطح 5 درصد معنی دار شدند با تتوجه به نتایج فوق کاربرد سایکوسل در زمان های با ارتفاع 15 تا 25 سانتی متری و غلظت 0/8 تا 1/6 کیلوگرم در هکتار و در چین دوم برای مزارع دو منظوره تولید علوفه و بذر در یونجه توصیه می شود.

کلیدواژه ها

یونجه همدانی بذری، کلرو کلوات کلراید (CCC)، سایکوسکل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.