نقد مبانی نظری ساخت شهرهای جدید در ایران

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش بین المللی شهرهای جدید
  • کد COI اختصاصی: ICONT01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال تبریزی

چکیده

[توضیح: مقالات این کنفرانس فقط به صورت چکیده در مجموعه سیویلیکا نمایش شده است] هدف از این مقاله نقد بانی نظری ساخت شهرهای جدید در ایران است . به این منظور پس از مروری بر شرایط اجتماعی و تاریخی بریتانیا که در جهان معاصر پس از جنگ جهانی دست به ساخت شهرهای جدید زد، مبانی نظری ساخت شهرهای جدید در آن کشور معرفی می شوند . تاکید خواهد شد اولا بریتانیا ساخت شهرهای جدید را به عنوان بخشی از برنامه ریزی کلان اجتماعی و فضایی خود را پیش گرفت ثانیا فرایندی قانونی و عقلانی را در تصمیم سازی، تصیمیم گیری و برنامه ریزی شهرهای جدید طی کرده اند و ثالثا با تصویب " قانون شهرهای در حال توسعه " از تنش های ساختاری بین نهادهای دولتی در توسعه این شهرها کاسته است در پی این سابقه تجربه کشورمان در ساخت شهرهای جدید مرور شده مبانی نظری این تجربه را متذکر خواهیم شد . و خاطر نشان خواهد شد که آغاز ساخت شهرهای جدید در کشورمان اساسا متکی بر رفتاری عملگرایانه بوده و در غیاب یک برنامه اجتماعی و فضایی کلان آغاز شده است . هدف از این مقاله نقد بانی نظری ساخت شهرهای جدید در ایران است . به این منظور پس از مروری بر شرایط اجتماعی و تاریخی بریتانیا که در جهان معاصر پس از جنگ جهانی دست به ساخت شهرهای جدید زد، مبانی نظری ساخت شهرهای جدید در آن کشور معرفی می شوند . تاکید خواهد شد اولا بریتانیا ساخت شهرهای جدید را به عنوان بخشی از برنامه ریزی کلان اجتماعی و فضایی خود را پیش گرفت ثانیا فرایندی قانونی و عقلانی را در تصمیم سازی، تصیمیم گیری و برنامه ریزی شهرهای جدید طی کرده اند و ثالثا با تصویب " قانون شهرهای در حال توسعه " از تنش های ساختاری بین نهادهای دولتی در توسعه این شهرها کاسته است در پی این سابقه تجربه کشورمان در ساخت شهرهای جدید مرور شده مبانی نظری این تجربه را متذکر خواهیم شد . و خاطر نشان خواهد شد که آغاز ساخت شهرهای جدید در کشورمان اساسا متکی بر رفتاری عملگرایانه بوده و در غیاب یک برنامه اجتماعی و فضایی کلان آغاز شده است .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.