ترکیب مسائل مرتبط با توسعه شهرهای جدید با طرح حمل و نقل

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش بین المللی شهرهای جدید
  • کد COI اختصاصی: ICONT01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله مقربی

چکیده

[توضیح: مقالات این کنفرانس فقط به صورت چکیده در مجموعه سیویلیکا نمایش شده است] علیرغم حسن نیت دولت در امر حمل و نقل، از دیرباز و در جهان واقعی شهرهای جدید بدون توجه کافی به سیستم حمل و نقل جهت اتصال به شبکه حمل و نقل کلانشهرهای مجاور پدید امده اند. این امر موجب مشکلات عبور و مرور و توسعه بی رویه شهرهای جدید گشته است . این شهرهای جدید عمدتا در فضاهای سبز و مناطق دوردستی ایجاد گشته اندکه دسترسی به آنها مشکل بوده و نه تنها کسانی را که با رانندگی آشنایی ندارند دچار مشکل کرده، بلکه زیبایی طبیعت مناطق حوه را نیز از میان برده است . تحقیقات نشان می دهند که طی ده سال گذشته توسعه مناطق خارج شهری باعث افزایش مدت سفرهای درون شهری تا میزان چهل درصد گشته است . مناطق حاشیه ای در این میان شدیدا تحت تاثیر قرار گرفته اند و عبور و مرور در جاده های روستایی به سه برابر عبور و مرور در مناطق شهری رسیده است . به علاوه، مشکلات محیطی ناشی از آلودگی حاصل از اتومبیل ها بر کیفیت زندگی شهری و قابلیت دسترسی به مناطق مرکزی شهر تاثیرات منفی بر جای می گذارد . چنانچه دولت و مقامات محلی در مقابل رشد بی رویه مشکلات عبور و مرور موضعی قاطع اتخاذ نکنند این جریان به همین صورت ادامه خواهد یافت . در اواخر دهه 1990، برخی کشورهای اروپایی دست به اتخاذ سیاستی برای حل مشکل عبور و مرور شهری زدند. هدف این سیاست کاهش استفاده از اتومبیل و در عین حال حفظ قابلیت دسترسی مرتبط با مفهوم توسعه شهری فشرده و مرکب همراه با ایجاد شهرهای جدید اقماری بوده از هماهنگی میان طراحی شهری و سیاست حمل و نقل نتایج شگرفی حاصل شد تا وضعیت زندگی در شهرهای جدید بهبود یافته و مشکلات عبور و مرور مرتفع گردد. از میان راهکارهای کاهش آلودگی محیطی و بهبود وضیت دسترسی به مناطق مرکزی شهر جهت عبور و مرور فرد یا کالا طراحی چند مدلی و حمل و نقل سریع از طریق اتوبوس (BRT) در دهه های گذشته در امریکا و اروپا مورد استفاده قرار گرفته است . ترکیب توسعه شهرهای جدید با طرح حمل و نقل مورد توجه هر چه بیشتر مسئولان دولتی قرار گرفته است .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.