تعیین سمیت سرب، کروم و آهن در بافت خوراکی پرنده چنگر در تالاب بین المللی گمیشان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: مجله تحقیقات دام و طیور، دوره: 1، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JLR-1-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 700
نویسندگان
کارشناس ارشد محیط زیست، سازمان حفاظت محیط زیست
استادیار گروه محیط زیست دانشگاه بیرجند
دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشگاه بیرجند
چکیده
چنگر (Fulica atra) یک گونه از پرندگان آبزی قابل شکار است که مورد توجه شکارچیان و جوامع بومی و محلی حاشیه تالابهای شمال ایران قرار دارد. در این تحقیق، تعداد 30 قطعه پرنده چنگر ( 15 نر و 15 ماده) از تالاب بین المللی گمیشان در جنوب شرقی سواحل دریای خزر در زمستان 1388 نمونهبرداری و سپس میزان فلزات سرب، کروم و آهن در بافت عضله سینه آنها با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین فلز سرب در جنس نر و ماده به ترتیب 0/3±1/24 و 0/3±1/12، کروم 0/08±0/15، . 0/07±0/14 و میانگین غلظت آهن 18/4±55/5 و 19/04±54/5 میکروگرم بر گرم وزن تر بود و بین دو جنس اختلاف معنیدار مشاهده نگردید (0/05> p). بیشترین غلظت فلزات سنگین سرب، کروم و آهن در جنس نر و ماده به ترتیب 1/89، 0/33، 99/8 میکروگرم بر گرم وزن تر اندازهگیری گردید. بین این سه عنصر در بافت عضله همبستگی پائینی وجود داشت. نتایج این تحقیق با استاندارد پیشنهادی از سوی دیگر محققین مقایسه شد. مشخص گردید که غلظتهای عنصر سرب، کروم و آهن در بافت عضله سینه چنگر تالاب بین المللی گمیشان پایینتر از حد سمی بود.کلیدواژه ها
آهن، دریای خزر، چنگر، سرب، کروممقالات مرتبط جدید
- بررسی مدیریت چرای بومی عشایر طایفه شش بلوکی در استان فارس
- هوشمند سازی روستایی
- تاثیر بیوچار واسید هیومیک بر قابلیت دسرسی عناصر پر مصرف در خاک های مناطق روستایی شهرستان در میان، خراسان جنوبی
- بررسی اثر منابع مختلف زئولیت بر pH و کینتیک تخمیر منابع مختلف کربوهیدرات و پروتئین به روش آزمایشگاهی
- بررسی تنوع زیستی رویشگاه های سماق در رابطه با برخی عوامل محیطی. مطالعه موردی رشته کوه های بینالود
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.