اثرات عصاره آبی گلرنگ بر دستگاه تناسلی موش ماده
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 69، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-69-2_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 879
نویسندگان
گروه فارماکولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران
گروه علوم تشریح، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران
دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران
گروه فارماکولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران
چکیده
زمینه مطالعه: گلرنگ از جمله داروهای گیاهی است که بسیاری از پژوهش ها با استفاده از آن برای برطرف کردن مشکلات قاعدگی و بیمارهای دستگاه گردش خون تکیه دارند. گل های این گیاه از دیرباز بعنوان داروی محرک جنسی استفاده شده است. شواهدی نیز مبنی بر کاربرد آن در درمان ناتوانی های جنسی و نازایی وجود دارد. هدف: با توجه بهاثرات این گیاه روی ناباروری این مطالعه طراحی تا نقش عصاره آبی گلرنگ بر ساختار هیستومورفومتری دستگاه تناسلی موش مورد بررسی قرار گیرد. روش کار: 30 عددموش ماده از نژاد (balb/c) به صورت تصادفی در 3 گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه اول عصارهگلرنگ به مدت 45 روز متوالی با دوز 40mg/kg به صورت دهانی (گاواژ) خورانده شد. در گروه دوم عصاره گلرنگ با دوز 80mg/kg به مدت 45 روز به صورت دهانی خورانده شد. موش های گروه سوم (گروه شاهد) به همانمقدار، زمان و روش گروههای تجربی، اب دریافت کردند. نتایج حاصل از مطالع با برنامه های آماری ANOVA و Tukeys test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد که استفاده طولانی مدت از عصاره ی گلرنگ، به طور م عنی داری سبب افزایش وزن تخمدان ها در گروه های تجربی (گروه اول: 0/04 ±0/8، گروه دوم: 0/07 ±1/1) نسبت به گروه شاهد (0/06 ±0/4) می شود. مطالعات هیستومورفومتری نشان داد که عصاره گلرنگ به طور معنی داری سبب افزایش تعداد و قطر فولیکول های صانویه (گروه اول: 57/±3 و 0/66 ±9، گروه دوم: 25/±3/25 و 0/3 ±9/08)، بالغ (گروه اول: 17/ ±1/1 و 0/54 ±7/66، گروه دوم: 13/ ±1/2 و 0/75 ±8) و جسم زرد (گروه اول: 75/ ±4/75 و 0/29 ±5/27، گروه دوم: 47/ ±4/75 و 0/31 ±5/4) و کاهش تعداد فولیکول های تحلیل یافته (گروه اول: 0/18 ±2/5، گروه دوم: 0/15 ±2/58) نیز در گروه های مورد مطالعه در مقایسه با گروه شاهد (0/33 ±4/66 و 0/15 ±1/87) به طور معنی داری تغییر یافت. عصاره ی گلرنگ تأثیر قابل توجهی بر ساختار هیستومورفومتری رحم نداشت. نتیجه گیری نهایی: می توان نتیجه گرفت که عصاره آبی گلرنگ بیشتر بر تخمدانها در مقایسه با رحم مؤثر بوده و ممکناست اثرات مثبتی بر باروری در موش های ماده داشته باشد.کلیدواژه ها
گلرنگ، هیستومورفومتری، دستگاه تناسلی، موشمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.