نقش مگس های خانواده موسیده (موسکادومستیکا) در انتقال سویه های بیمرایزای E.coli
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 69، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-69-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 699
نویسندگان
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج،کرج- ایران
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج،کرج- ایران
چکیده
زمینه مطالعه: کلی باسیلوز بیمار عفونی است که به وسیله باکتری E.coli ایجاد می شود. این عامل بیماری به وسیله مدفوع و سایر ترشحات افراد و حیوانات آلوده دفع و منتشر می شود. مگس خانگی که از فضولات، کود و مواد آلی تخمیر شده آن تغذیه و در آن تخم گذاری می کند، در انتقال این عامل بیماری نقش دارد. هدف: هدف از اینمطالعه بررسی نقش مگس خانگی در انتقال E.coli در مرغداری ها می باشد. روش کار: طی این تحقیق 2000 مگس خانگی از 2 مزرعه پرورش طیور تخم گذار تجاری اطراف کرج جمع آوری گردیدند و از نظر حضور باکتری مذکور مورد بررسی و کشت باکتری شناسی قرار گرفتند. در ادامه مگس ها بطور تجربی با (E.coli (ATCC10536 آلوده شدن و در فواصل زمانی معین مورد بررسی باکتری شناسی قرار گرفتند. نتایج: این بررسی نشان داد که باکتری E.coli تا سه روز از مگس قابل کشت و شناسایی بوده و از روز چهارم غیر قابل شناسایی بود. در این رابطه گروه مگس های خانگی کنترل (غیر آلوده) و همچنین سطح بدن کلیه مگس های مورد ازمایش عاری از باکتری بودند. نتیجه گیری نهایی: نتایج این بررسی نشان داد با توجه به اینکه از دستگاه گوارش مگس خانگی تا سه روز باکتری E.coli جدا گردید، این مگس در کوتاه مدت قدرت انتقال این باکتری را دارد.کلیدواژه ها
اشریشیاکولی، ناقل میکانیکی، مگس خانگیمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.