مقایسه تأثیر بیهوشی با (CO(2، گل میخک و کشتار خارج از آب بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 65، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-65-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه رحمانی فرح

گروه شیلات دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،گرگان- ایران

زینب مولودی

گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران، تهران- ایران

سهراب معینی

گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج- ایران

بهاره شعبانپور

گروه شیلات دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،گرگان- ایران

چکیده

بیهوشی پیش کشتار یکی از مراحل مهم در مدیریت کیفیت گوشت ماهی می باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی کیفتی گوشت ماهی کپور معمولی تحت روش های مختلف بیهوشی و کشتار بود. در این تحقیق اثر سه تیمار شامل: 1)بیهوشی ماهیان با غوطه وری در آب اشباع شده از گاز (CO(2؛ 2)بیهوشی ماهیان با غوطه وری آنها در عصاره گل میخک و 3)روش معمول کشتن ماهی (مرگ خارج از آب)، بر کیفیتگوشت ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش بیهوشی و کشتار بر کیفیتگوشت ماهی کپور معمولی اثر معنی دار داشته است (p< 0/05). در مطالعه حاضر مشخص گردید کهمیانگین pH عضله در طول زمان و بین تیمارهای آزمایشی مختلف تغییرات معنی داری داشته است (p< 0/05). میانگین pH عضله بلافاصله پس از مرگ، برای ماهیان تیمار مرگ خارج از آب، بیهوشی با گاز (CO(2 و بیهوشی با عصاره گل میخک به ترتیب 6/34، 6/48 و 6/99 بود. ماهیان بیهوش شده با عصاره گل میخک، 72 ساعت پس از مرگ پایین ترین میزان اب چک عضله را داشتند (P< 0/05). میانگین شاخص انکسار پشم در تیمار مرگ خارج از آب در مدت زمان پس از مرگ بالاترین مقادیر را دارا بود. همچنین روش های بیهوشی مختلف بر رنگ فیله و پوست ماهیان تأثیر معنی دار داشت (P< 0/05). نتایج نشان دادند که ماهیهای بیهوش و کشته شده با عصاره گل میخک، کیفیتگوشت به مراتب بالاتری نسبت به سایر تیمارها داشتند.

کلیدواژه ها

کپور معمولی، کیفیت گوشت، ( CO(2، گل میخک، مرگ خارج از آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.