بررسی تنوع ژن انتروفرن گاما در گوسفندان توده شال ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 64، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-64-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا نیکبخت بروجنی

گروه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

سیدمهدی امام

گروه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی تهران، تهران- ایران

همایون محمودزاده

گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی تهران، تهران- ایران

ندا برجسته

گروه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی تهران، تهران- ایران

چکیده

انترفرن گاما سایتوکاینی است که نقش کلیدی در ایمنی ذاتی و اکتسابی دارد و توسط لمفوسیت های T فعال شده و سلول های کشنده طبیعی تولید می شو. زن انترفرن گاماپلی مرف است و ارتباط بین هاپلوتیپ های ژن مذکور در گوسفند با ایجاد حساسیت و یا مقاومت نسبت به نماتودهای دستگاه گوارش به اثبات رسیده است. در این مطالعه جهت ارزیابی تنوع زن انترفرن گاما در جمعیت گوسفندان توده شال، 136 نمونه خون کامل اخذ شد. پس از استخراج DNA ژنومی، اگزون -3 زن مذکور با کمک PCR افزوده گردید. پس از افزوده سازی، آنالیز حرکت دو رشته ای های نامتجانس و بررسی تغییرات ساختاری تک رشته ای روی نمونه های افزوده شده انجام گرفت. پنج الگوی متمایز در بررسی تغییرات ساختاری تک رشته ایاگزون -3 زن انترفرن گاما مشخص گردید که از این تعداد سه الگو نمایانگر 3 آلل مختلف در این جمعیت بودند. اگرچه آنالیز حرکت دورشته ای های نامتجانس، تمام نمونه ها را بصورت هوموزیگوت نشان داد، ولی بررسی تغییرات ساختاری تک رشته ای توانست 40/4 درصد هتروزیگوتی را در جمعیت مورد مطالعه نشان دهد. نتایج این مطالعه نشان دهنده پلی مرفیسم بالای ژن انترفرن گاما در گوسفندان شال بود و این گوسفندان بستری مناسب جهت ادامه مطالعات بنیادین و شناسایی ردیف های نوکلئوتیدی آلل های بدست آمده خواهند بود تا درک کامل تری از ارتباط این ژن با آلودگی به انگل ها و سایر عوامل بیماریزا به دست آید.

کلیدواژه ها

انترفرن گاما، گوسفندان توده شال، تنوع ژنتیکی، آنالیز حرکت دورشته ای های نامتجانس، بررسی تغییرات ساختاری تک رشته ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.