مطالعه مقایسه ای ابعاد غده پروستات در رادیوگرافی ساده، اورتروسیستوگرافی و کالبدگشایی در سگ
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 64، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-64-1_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 616
نویسندگان
گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران،چمران- ایران
گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران،چمران- ایران
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران،چمران- ایران
چکیده
پروستات غده ضمیمه جنسی اصلی در سگ های نر است. بیماری های پروستات یک مشکل شایع در سگ های نر اخته نشده با سن بالا است. هدف از انجام این تحقیق، استفاده از روش های رایوگرافی ساده و اورتروسیستوگرافی در اندازه گیری ابعاد غده پروستات سگ و مقایسه با آن اندازه های پس از کالبدگشایی بود. این تحقیق روی ده قلاده سگ بالغ، جوان (0/7 ±1/7 سال)، سالم انجام گرفت. پس از کالبد گشایی طول، عرض، عمق و حجم غده پروستات اندازه گیری شد و از آزمونهای رگرسیون خطی و آنالیز همبستگی استفاده گردید. در اورتروسیستوگرافی امکان ارزیابی پروستات در 9 مورد از سگها وجود داشت و طول و عمق پروستات قابل اندازه گیری بود. میانگین اندازه های به دست آمده از طریق اورتروسیستوگرافی از میانگین اندازه های واقعی کوچکتر بوده ولی ارتباط معنی داری با هم داشتند (p ≤0/05). رابطه بین طول (I) و عمق (z) پروستات در اورتروسیستوگرافی با اندازه های واقعی (L, Z) به ترتیب: L=0/91x L+0/57(R(2)=0/84 و (Z=1/36 x Z-0/79 (R(2)=0/71 بودند. یافته های حاصل از این تحقیق نشان داد که اورتروسیستوگرافی می تواند به عنوان روشی برای تخمین ابعاد پروستات استفاده شود. ا ین روش می تواند در مواقعی که اولتراسونوگرافی به دلایلی قابل انجام یا در دسترس نیست یا در مواردی که دستگاه رادیولوژی تنها وسیله تشخیصی موجود در یک درمانگاه باشد، مورد استفاده واقع شود.کلیدواژه ها
سگ، غده پروستات، رادیوگرافی، اورتروسیستوگرافیمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.