بررسی میزان آلودگی به بارتونلاهنسله در گربه های اهلی تهران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 63، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-63-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 994
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کتایون اسکویی زاده

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران

تقی زهرایی صالحی

گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

سیدجاوید آل داود

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

بابک مجلسی

متخصص بیماریهای عفونی و طب گرمسیری، بخش خصوصی، تهران- ایران

چکیده

در این مطالعه نقش ژئونوتیک گربه در انتقال بارتونلا هنسله، عامل بیماری خراش گربه در 100 گربه در دو گروه خانگی و غیرخانگی و دو زیرگروه زیر 6 ماه و بالای 6 ماه مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های خون از 100 گربه اهلی (خانگی و غیرخانگی) ساکن تهران جمع آوری و از لحاظ جضور باکتری در خون و سرم شناسایی برای تعیین شیوع آلودگی به بارتونلا هنسله و م ورد آزمایش قرار گرفتند. به علاوه از صاحبان همان گربه ها و از افرادی که از گربه نگهداری نمی کردند. به عنوان گروه کنترل نیز نمونه گیری صورت گرفت. از بین 100 نمونه خون گربه که مورد کشت قرار گرفتند، بارتونلا هنسله جدا نگردید اما از بین 100 گربه ای که جهت حضور آنتی بادی IgG علیه بارتونلا هنسله به وسیله تست IFA آزمایش شدند، 23 گربه (23 درصد) دارای آنتی بادی علیه بارتونلاهنسله بودند. در مقایسه تیتر سرمی بین گربه ها و صاحبان آنها از لحاظ آماری تفاوت معنی دار وجود نداشت (P< 0/381) و میزان شیوع سرمی در صاحبان گربه ها 18 مورد مثبت (18 درصد) و 82 مورد منفی (82 درصد) بود و از بین افراد عادی که آزمایش شدند تنها 5 مورد (5 درصد) دارای تیتر آنتی بادی بودند و 95 مورد (95 درصد) تیتر سرمی منفی داشتند. در مقایسه تیتر سرمی میان صاحبان گربه ها و گروه کنترل که سابقه نگهداری از گربه را نداشتند تفاوت معنی دار آماری وجود داشت (P< 0/004). در گروه زیر 6 ماه از 50 گربه تنها 6 مورد تیترسرمی مثبت داشتند و در گروه بالای 6 ماه از 50 مورد 17 مورد تیتر سرمی مثبت مشخص شد. در مقایسه این دو گروه اختلاف معنی دار مشاهده شد (P< 0/009) و مشخص گردید که شیوع سرمی در گربه های بالای 6 ماه بیشتر است. از 50 گربه خانگی فقط 2 مورد و در گربه های غیرخانگی از 50 مورد 21 مورد تیترسرمی مثبت داشتند که در مقایسه آماری بین دو گروه تفاوت معنی دار وجود دارد (P< 0/0005).

کلیدواژه ها

آزمایشی آنتی بادی ایمونوفلورسانس غیرمستقیم، بارتونلا هنسله، بیماری خراش گربه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.