مطالعه تجربی ارتباط بین هیپوفسفاتمی تغذیه ای و هموگلوبینوری در بره
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 63، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-63-1_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 532
نویسندگان
گروه علوم بالینی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
گروه علوم بالینی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
دانش آموخته دوره دکترای عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
گروه علوم بالینی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
چکیده
این مطالعه تجربی با هدف ایجاد هیپوفسفاتمی تغذیه ای و بررسی امکان حدوث همولیز درون عروقی بر روی دو گروه هفت رأسی (شاهد) و هشت رأسی (آزمون) بره صورت پذیرفت. فسفر جیره گروه های آزمون و شاهد به ترتیب برابر 0/065 درصد و 0/34 درصد ماده خشک تنظیم گردید. خون گیری از سیاهرگ وداج جهت سنجش فسفره معدنی، فسفاتاز قلیایی، بیلی روبین تام سرم، هماتوکریت و اجسام هاینز هر هفته انجام گرفت. داده ها با آزمون تی مستقل و ازمون تجزیه واریانس از نوع سنجش های مکردد پردازش آماری شدند. کاهش معنی دار (p< 0/01) فسفر معدنی سرم و افزایش فسفاتاز قلیایی سرم (p=0/001) در گروه آزمون پدیدار شد. حضور اجسام هاینز در یاخته های قرمز خون و نیز کاهش بسیار معنی دار هماتوکریت (p< 0/0005) در هر دو گروه خود را نشان داد. اگرچه هموگلوبینوری مرئی ملاحظه نگردید. نتایج، حساسیت بالقوه گوسفند را به همولیز تغذیه ای روشن می سازد.کلیدواژه ها
بره هیپوفسفاتمی تغذیه ای، همولیز، هموگلوبینوریمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.