جداسازی و شناسایی قارچ های ساپروفیت از آلودگی قارچی تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان در مزارع تکثیر استان مازندران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 62، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-62-2_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1003
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسینعلی ابراهیم زاده موسوی

گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

سیدمهدی حسینی فرد

دانش آموخته رشته بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران- ایران

علیرضا خسروی

گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

مهدی سلطانی

گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

چکیده

از تخم های قارچ زده (900 نمونه) از 6 مزرعه در استان مازندران نمونه برداری و محیط های سابورودکستروزاگار، کرن میلی آگار، گلوکزپپتون آگار و همچنین در محیط اب مقطر استریل به همراه دانه شاهدانه در دمای اتاق 24-18 درجه سانتیگراد کشت داده شدند. سپس کلنی های قارچ رشد یافته از نظر ماکروسکوپی و میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه 12 نوع قارپ بر اساس مشخصات ریخت شناسی جدا سازی گردید که 3 قارچ متعلق به خانواده ساپرولگنیاسه آ که عبارتند از ساپرولگنیا پارازیتیکا، گونه ساپرولگنیا، گونه آکلیا، 9 قارچ دیگر شناسایی شده عبارتند از: پنی سیلیوم، آسپرژیلوس، پسیلیومایسس، آکرومونیوم، فوزاریوم اکسیسپاروم، فوزاریوم سولانی، آلترناریا، هلمنتوسپوریوم و موکور در این مطالعه قارچ های ساپرولگنیاپارازیتیکا، گونه ساپرولگنیا، گونه آکلیا که از قارچ های بیماریزای مهم در ماهی محسوب می شوند، از تخم های قارچ زده جداسازی و شناسایی گردیدند و به نظر می رسد که عامل اصلی آلودی قارچی تخم در مراکز تکثیر قزل آلا قارچ های خانواده ساپرولگنیا بویزه قارچ ساپرولکنیا پارازیتیکا با 13/18% موارد جداسازی باشد. البته قارچ های ساپروفیت جداشده نیز قادر به استقرار و رشد روی تخم های مرده بوده و می توانند در پیشرفت آلودگی قارچی تخم مؤثر باشند.

کلیدواژه ها

عفونت قارچی، تخم قزل الای رنگین کمان، ساپروگلنیا، آکلیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.