اثرات سطوح مختلف ویتامینهای E, C و چربی بر عملکرد و میزان مرگ و میر جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی
- سال انتشار: 1382
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 58، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-58-2_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 456
نویسندگان
گروه آموزشی علوم دامی، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور د ام استان اصفهان، اصفهان، ایران
گروه آموزشی علوم دامی ، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
گروه آموزشی علوم دامی ، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
هدف: بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامین های E,C و چربی بر روی عملکرد، راندمان لاشه و میزان مرگ و میر جوجه های نر گوشتی در شرایط استرس گرمایی. طرح: آزمایش فاکتوریل 3x2x2 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی. حیوانات: پانصد و هفتاد و شش قطعه جوجه یکروزه نر گوشتی (سویه رأس 208). روش: این آزمایش از سن یکروزگی شروع و تا 49 روزگی ادامه داشت. به منظور تأمین شرایط تنش گرمایی نیز دمای سالن پرورش از 10 صبح الی 8 بعد از ظهر در محدوده حرارتی 35 تا 36 درجه سانتیگراد حفظ شد. همچنین با وجود سطوح مختلف ویتامینهای C (صفر و 250 میلی گرم در کیلوگرم)، E (صفر و 288 میلی گرم در کیلوگرم) و چربی (صفر، 2/5 و 5 درصد روغن آفتابگردان) 9 یره آزمایشی که دارای سطوح انرژی، پروتئین و دیگر مواد مغذی یکسان بودند تنظیم و از نظر تأثیر بر عملکرد، راندمان لاشه و میزان تلفات جوجه های تحت تنش گرمایی با یکدیگر مقایسه شدند. تجزیه و تحلیل آماری: داده های رکورد برداری شده با استفاده از برنامه نرم افزار آماری SAS انجام گرفت. اختلافات معنی دار بین میانگین تیمارهای آزمایشی نیز با استفاده از آزمون چند دامنه دانکن و با سطح ا حتمال 5 درصد تشص شدند. نتایج: نتایج این آزمایش نشان د ادند که سطوح اضافه شده ویتامین های C و E هیچ گونه تأثیر معنی د اری بر میانگین مصرف غذا، وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی در کل د وره پرورش، راندمان لاشه و درصد چربی محوطه بطنی در پایان دوره آزمایش نداشت، ولی میانگین درصد تلفات در کل دوره آزمایش با استفاده از سطوح اضافی ویتامینهای E,C و چربی به طور قابل ملاحظه ولی غیر معنی داری کاهش یافت. از طرف دیگر با افزایش سطح چربی از صفر به 2/5 و یا 5 درصد، میانگین مصرف غذا، وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی برای کل دوره آزمایش (صفر تا 49 روزگی) به طور معنی داری بهبود یافتند (P< 0/05). نتیجه گیری: به طورکلی با توجه به نتایج آزمایش حاضر به نظر می رسد سطوح اضافی ویتامینهای C و E در جیره (به ترتیب 250 و 288 میلی گرم در کیلوگرم) به واسطه کاهش دادن قابل توجه درصد ت لفات و همچنین چربی اضافه شده به جیره به واسطه افزایش قابل ملاحظه عملکرد و قدرت ماندگاری جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی، قابل توصیه می باشند. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1382)، دوره 58، شماره 2، 128-125کلیدواژه ها
جوجه های گوشتی، تنش گرمایی، ویتامین C، ویتامین E، چربی، مرگ و میرمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.