مطالعه کمی ستون مهره ای و نخاع شوکی در کبوتر نر و ماده بالغ
- سال انتشار: 1381
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 57، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-57-4_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 700
نویسندگان
گروه آموزشی علوم پایه دانشکده د امپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
گروه آموزشی علوم پایه دانشکده د امپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
گروه آموزشی علوم پایه دانشکده د امپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
چکیده
هدف: مقایسه ضریب رشد آلومتریک نخاع شوکی نسبت به ستون مهره ای، نقطه اختتام نخاع شوکی در کانال مهره ای و فاکتورهای کمی ستون مهره ای و نخاع شوکی در کبوتر نر و ماده بالغ. طرح: مطالعه ستون مهره ا ی به روش آناتومی و مطالعه نخاع شوکی به د و روش میکروسکوپی و ماکروسکوپی. حیوانات: دوازده قطعه کبوتر بالغ (شش قطعه نر و شش قطعه ماده). روش: طول کلی و ناحیه ای مهره ای و نخاع شوکی و نقطه اختتام نخاع شوکی توسط اندازه گیری ماکروسکوپی صورت گرفت در حالی که قطر عرضی و عمودی نخاع شوکی و کانال مرکزی و میزان نسبت ماده خاکستری به ماده سفید در بعضی از سگمنتهای نخاع شوکی توسط میکروسکوپ انجام شد. تجزیه و تحلیل آماری: تستهای آماری آنالیزواریانس یکطرفه، دانکن و تی استیودنت. نتایج: بلندترین و کوتاهترین نواحی ستون مهره ای و نخاع شوکی در کبوتر نر و ماده بالغ به ترتیب نواحی گردنی و خاجی است. نقطه اختتام نخاع شوکی در کبوتر نر ماده 66/66 درصد مواد در ثلث قدامی و 33/34 درصد مواد در ثلث میانی مهره پایگوستایل بوده است. نتیجه گیری: فاکتورهای کمی مورد مطالعه در کبوتر نر و ماده بالغ شبیه به هم بوده و تفاوت در نسبت ماده خاکستری به ماده سفید ا ست که در کبوتر نر مربوط به سگمنت نخاعی میانی ناحیه کمری خاجی و در مورد کبوتر ماده به سگمنت نخاعی اول دمی مربوط است. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1381)، دوره 57، شماره 4، 42-39.کلیدواژه ها
نخاع شوکی، ستون مهره ای، کبوتر، نر و ما دهمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.