بررسی سرم شناسی پادتنهای ضد آنتی ژنهای کبدی در گاو، گوسفند و انسان
- سال انتشار: 1380
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 56، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-56-2_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 490
نویسندگان
گروه آموزشی میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه آموزشی میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
در این مطالعه به منظور ارزیابی خود ایمنی بر علیه آنتی ژنهای کبدی و سنجش حضور آنتی بادی های ضد آنتی ژنهای کبدی در سرم حیوانات اهلی و انسان این آنتی ژنها از کبد گاو استخراج گردید و برای بررسی پاسخ هومورال بر علیه آنتی ژنهای کبدی و تولید سرم ایمن استاندارد، آنتی ژنهای فوق طی روند ایمن سازی طولانی به بز و خرگوش تزریق گردید. دوره ایمن سازی در بز 428 روز (57 نوبت تزریق) و در خرگوش حداکثر 240 روز (در مجموع 30 نوبت تزریق) بوده و به ترتیب شامل تزریقات داخل جلدی همراه با مکمل کامل فروند، زیرجلدی و داخل عضلانی بوده است. تولید پاسخ ایمنی در حیوانات آزمایشگاهی با آزمایش ایمونودیفوزیون مضاعف دوبعدی تأیید شد به نحوی که حداکثر 17 خط رسوبی بین سرم بز ایمن و آنتی ژنهای کبدی گاو و حداکثر 4 خط رسوبی بین سرم خرگوشهای ایمن و این آنتی ژنها تشخیص داده شد. در مرحله بعد، آزمایش ایمونودیفوزیون مضاعف دوبعدی بر روی نمونه های سرمی گاو، گوسفند و انسان انجام گردید و با مشاهده خط رسوبی ویژه بین آنتی ژن کبدی و نمونه های سرمی، حضور آنتی بادیهای ویژه کبد در سرم حدود 0/1 درصد گاوهای هلشتاین ظاهراً سالم، 2/11 درصد گاوهای بیمار، 14 درصد گوسفندان ظاهراً سالم، 19 درصد انسانهایی که میزان آنزیمهای کبدی آنها غیر طبیعی است، 6 درصد افراد مراجعه کننده به آزمایشگاه های تشخیص طبی مشخص گریدد. در سرم گاوهای بومی ظاهراً سالم و انسانهای ظاهراً سالم در جمعیتهای مورد مطالعه آنتی بادیهای ویژه کبدتشخیص داده نشد.کلیدواژه ها
سرولوژی، آنتی ژنهای کبدی، اتوایمیونیتی، ایمونودیفوزیونمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.