مطالعه تغییرات رشد تکاملی ستون مهره ای در زندگی پس از تولد شتر یک کوهانه

  • سال انتشار: 1377
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 53، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-53-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرضا قاضی

گروه آموزشی علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

صفرا غلامی

گروه آموزشی علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

ذبیح الله خاکسار

گروه آموزشی علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

میزان رشد تکاملی پس از تولد ستون مهره ای بصورت ک لی، ناحیه ای و قطعه ای به همراه رشد تکاملی قسمت استخوانی مهره در تمام طول ستون مهره ای در شش گروه سنی شتر نر یک کوهانه شامل گروه های سنی نوزاد، یک ساله، 3-2/5 ساله، 4/5-4 ساله، 6-5/5 ساله و 10-7 ساله مورد بررسی قرار گرفت. ن تایج حاصله نشاندهنده افزایش رشد طولی و ناحیه ای ستون مهره ای از سنین پایین تر به سنین بالاتر می باشد. رشد تکاملی قطعه های مهره ای و قسمت استخوانی مهره از یک مرحله سنی به مرحله سنی دیگر و همچنین در هر ناحیه از ستون مهره ای نسبت به ناحیه دیگر ستون مهره ای میزان رشد طولی متفاوتی را نشان می دهند که خود حاکی از تغییرات روند رشد تکاملی ستون مهره ای در سنین مختلف پس از تولد می باشد. افزایش طول کلی ستون مهره ای از شتر نوزاد به شتر 10-7 ساله به میزان 2/26 مرتبه می باشد و ناحیه گردنی بیشترین طول ناحیه ستون مهره ای را به خود اختصاص می دهد و کمترین طول ناحیه ستون مهره ای به ناحیه خاجی مربوط می شود که پس از ناحیه گردنی بترتیب نواحی سینه ای، دمی، کمری و خاجر قرار می گیرند بطور کلی بلندترین طول قطعه مهره ای و قسمت استخوانی مهره مربوط به ناحیه گردنی ستون مهره ای بوده در حالیکه کوتاهترین طول قطعه مهره ای و قسمت استخوانی مهره در ناحیه دمی ستون مهره ای واقع شده است.

کلیدواژه ها

ستون مهره، شتر یک کوهانه، پس از نوزادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.