مطالعه رادیوگرافیکی اثرات اولتراسوند بر روی شکستگی های استخوان قلم دست در تک سمی ها
- سال انتشار: 1376
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 52، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-52-3_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 657
نویسندگان
گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
نشانه های رادیوگرافی اثرات اولتراسوند بعد از ایجاد شکستگی (Wedge fracture) در استخوان قلم دست 12 رأس تک سمی (الاغ) که بین 4 الی 6 سال سن و 300-150 کیلو وزن داشتند قبل از شکستگی و روزهای 15، 30، 45 و 60 بعد از شکستگی مورد بررسی قرار گرفت. این حیوانات به دو گروه شش تایی گروه I (گروه شاهد) و گروه II (گروه آزمایش) و هر کدام به دو زیر گروه سه تایی lla, lb, la و llb به مدت یک ماه و دو م اه جهت ثبت اطلاعات تقسیم شدند. یک هفته بعد از ایجاد شکستگی تمام حیوانات در زیر گ روه lla و llb به مدت ده روز تحت تأثیر امواج اولتراسوند پالس دار به شکل منقطع (2:8) با فرکانس MHz 1 و شدت 1W/cm2 با حرکات طولی به مدت ده دقیقه قرار گرفتند. در رادیوگراف های تهیه شده میزان پرشدن نقیصه با کانل و دانسیته کال در هر دو گروه نیز محاسبه و اندازه گیری شدند. میزان پرشدن نقیصه در روزهای 15 و 30 بعد از شکستگی در زیر گروه شاهد la به ترتیب 0/7 ±27/6 و 3/62 ±50/4 درصد رسید در صورتیکه در زیر گروه lla گروه آزمایش 2/67 ±34/61 و 2/32 ±76/66 درصد محاسبه گرید ولی در زیر گروه lb گروه شاهد دوماهه میزان درصد پرشدگی نقیصه در روزهای 15، 30، 45 و 60 به ترتیب 1/69 ±25/24، 1/52 ±65/1، 2/45 ±74/63 و 0/52 ±97/26 درصد اندازه گیری شدند در صورتیکه در زیرگروه llb گروه آزمایش میزان درصد پرشدگی نقیصه در روزهای آزمایش به ترتیب 1/5 ±33/14، 2/14 ±77/30 و 0/67 ±92/55 و 100% ثبت گردیدند که از نظر مقایسه آماری اختلاف معناداری (p> 0.05) و از طرفی محاسبه شیب خط حاکی از سرعت تشکیل کال را در حیوانات گروه آزمایش نشان می داد. مدت 15 روز بعد از ایجاد شکستگی هم دانسیته فرضی یکسانی را نشان می داد. تفاوت از روز 30 آشکار گردید به طوری که در گروه آزمایش تنها حیوانات دانسیته (3) تیره روشن ولی در گ روه شاهد فقط یک حیوان این د انسیته را نشان می داد. در 45 روز اختلاف واضح تری را بیان می گ ردد به طوری که تمام حیوانات آزمایش دانسیته 2 (روشن) و گروه شاهد دانسیته (3) تیره و روشن را هنوز نشان می داد. در 60 روز اختلاف بسیار آشکار بود به طوری که گروه lb دانسیته 2 (روشن) و llb دانسیته (کاملاً روشن) را که تقریباً دانسیته طبیعی استخوان است نشان می داد. این تغییرات دانسیته با توجه به میزان درصد پرشدن نقیصه کانال نشان دهنده آن است که کال به طور متراکمی شکستگی را پرکرده و به خ وبی سازمانبندی شده بود.کلیدواژه ها
رادیوگرافی، اولتراسوند، شکستگی استخوان قلممقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.