ارزیابی شاخص های استراتژی توسعه شهری CDS در شهر قزوین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر مولفه های شهر اسلامی
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING06_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حاتمی نژاد

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران

مریم نخستین

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری پردیس البرز دانشگاه تهران و عضو شورای اسلامی شهر قزوین

مرضیه باقر عطاران

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران

چکیده

طرح استراتژی توسعه شهر ی، رویکردی راهبردی است که هم اکنون در بسیاری ازکشورهای جهان و به خصوص کشورهای درحال توسعه با استقبال مواجه شده است.(CDS) استراتژی توسعه شهر فرآیندی مشارکتی است که همه ذینفعان و بهره ورانشهری از همه اجزای جامعه را در برمیگیرد. در همین راستا پژوهش حاضر با هدفتحلیل شاخص های استراتژی توسعه شهری در شهر قزوین به نگارش درآمده است تابدین سوال پاسخ دهد که شهر قزوین از نظر شاخصهای استراتژی توسعه شهری دروضعیت مطلوبی قرار دارد یا نه؟ و اینکه بین ذی نفعان شهری در رابطه با شاخص هایاستراتژی توسعه شهری تفاوت دیدگاه وجود دارد یا نه؟ در این مقاله سعی شده وضعیتشاخصهای مدل CDS (حکمروایی خوب، رقابتی بودن، بانکی بودن، قابل زندگی بودن)در شهر قزوین مورد بررسی قرار گیرد. برای دستیابی به این هدف پرسشنامه ای به حجمنمونه ای برابر با 380 نفر از شهروندان و تعداد 50 نفر ازنخبگان 50 نفر از مسئولینسازمانهای اداره کننده شهر قزوین تکمیل شد. روش پژوهش حاضر بر حسب هدفکاربردی و از لحاظ روش، توصیفی تحلیلی است . یافته های تحقیق نشان می دهد که میانگین شاخصهای اصلی مدل CDS در شهر قزوین از دیدگاه شهروندان 2.76 ، مسئولین 2.74 و از نگاه نخبگان 2.54 می باشد. نظر هر سه گروه از میانگین نظری پرسشنامه-ها (2.5) بیشتر است و تفاوت معناداری بین دیدگاه ذینفعان شهری در رابطه باشاخص های استراتژی توسعه شهری وجود دارد. در مجموع میتوان گفت که شهر قزوینبه لحاظ برخورداری از شاخصهای مدل (CDS) وضعیت تقریبا خوبی را دارا می باشد.

کلیدواژه ها

استراتژی توسعه شهری، شاخصهای CDS ، شهر قزوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.