امکان سنجی تحقق گردشگری الکترونیک در شهر یاسوج

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر مولفه های شهر اسلامی
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING06_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مختاری ملک آبادی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران

فرنگیس سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور اصفهان

چکیده

شهریاسوج علی رغم جاذبه های متنوع طبیعی، تاریخی و فرهنگی جایگاه بسیار پایینی از لحاظ جذب گردشگر ودرآمدهای حاصل از گردشگری در کشور دارد.به طور کلی آمارها گویای جایگاه نازل صنعت گردشگری در کشور و سهمیک درصدی ایران از سبد گردشگری می باشد که استان کهگیلویه و بویراحمد و شهر یاسوج از این قاعده مستثنی نیستبنابراین با توجه به جایگاه نامناسب ایران ، استان کهگیلویه و بویراحمد و به تبع آن شهر یاسوج در صنعت گردشگری ، بهنظر می رسد که گردشگری الکترونیک و زیرساخت های وابسته به آن بتواند کاستی های موجود را تا حدی جبراننماید.این پژوهش به امکان سنجی تحقق گردشگری الکترونیک در شهر یاسوج پرداخته، روش غالب در این پژوهش،روش تحلیلی- میدانی مبتنی بر اطلاعات و آمار جدید که با استفاده از روشهای مختلف برنامه ریزی و مدل های کاربردی به امکان سنجی و چگونگی تحقق گردشگری مجازی می پردازد. جامعه آماری پژوهش شهروندان، گردشگرانو مسئولین و کارشناسان گردشگری شهر یاسوج می باشند که در قالب 3 نوع پرسشنامه تحلیل و ارزیابی صورت گرفتهاست . لازم به ذکر است که تعداد 322 عدد پرسشنامه بر اساس فرمول کوچران از گردشگران و شهروندان، 40 پرسشنامهاز مسئولین وکارشناسان تکمیل شده که بوسیله نرم افزار SPSS تحلیل شده است . نتایج پژوهش نشان می دهد، سطحسواد الکترونیک بین شهروندان شهر یاسوج در سطح بالا، گردشگران و کارشناسان و مسئولین گردشگری در سطحمتوسط قراردارد. از طرف دیگر بررسی شاخص های میانگین اعتقاد به گردشگری مجازی نشان می دهد گردشگران با میانگین 74/2 درصد در سطح متوسط بالا ترین اعتقاد به گردشگری مجازی را دارند، شهروندان با میانگین 54/3 درصد در سطح متوسط و کارشناسان با میانگین 55 درصد در سطح ضعیف در رده های بعدی قرارا دارند.

کلیدواژه ها

گردشگری ، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری الکترونیک، شهر یاسوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.