نقش مدیریت شهری در توسعه پایدار گردشگری (نمونه مورد مطالعه:شهر ساحلی نور)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر مولفه های شهر اسلامی
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING06_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 998
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسدالله دیوسالار

استادیار دانشگاه پیام نور تهران، تهران عضو هئیت علمی دانشکده علوم انسانی گروه جغرافیا

میثم توکلی

کارشناس ارشد جغرافیا (برنامه ریزی شهری)

امیرحسین خادمی

کارشناس ارشد جغرافیا (برنامه ریزی شهری)

چکیده

در جوامع پیچیده امروزی گردشگری شهری، جهت نیل به تعادلی پایدار میان نیازهای جوامع محلی، حفظ محییطزیست و ارتقاء سطح کیفیت زندگی، نیازمند شکل گیری یک نظام مدیریتی قوی شهری با نگرش سیستمی و با تأکییدبر توسعه پایدار شهری میباشد. بر این اساس، این تحقیق نقش مدیریت شهری در توسعه گردشگری پایدار شهر نوررا به عنوان یکی از قطبهای گردشگری ساحلی در استان مازندران مورد بررسی قرار داده است. هدف از این تحقیقشناخت ابعاد اقتصادی، اجتماعی و اکولوژی گردشگری شهری در راستای زمینه سازی جهت برنامه ریزی و مدیریتپایدار گردشگری شهر ساحلی نور و تعیین و ارائه راهکار های عملی برای توسعه گردشگری شهر مذکور و به طورکلی ایجاد توسعه پایدار شهرهای ساحلی حسب گردشگری برای سایر شهرهای ساحلی کشور می باشد. این تحقییقاز نوع توصیفی- تحلیلی و در آن گردآوری داده ها بر پایه پرسشنامه هایی می باشد که جامعه آماری آن شامل 256 نفراز شهروندان و تمامی جامعه مدیران شهری به تعداد 50 نفر بوده است. برای تعیین حجم نمونه از جدول کرجسی ومورگان استفاده و انتخابها به شیوه تصادفی ساده بوده و جهت تحلیل آمار گردآوری شده از نرم افزار SPSS و ازروش های آماری از قبیل آزمون t تک نمونه ای استفاده گردیده است. نتایج حاصل از آزمون t تک نمونه ای نشان دادهاست که از نگاه پاسخگویان، وضعیت موجود شاخص های اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و زیست محیطیی گردشگریدر شهر نور نامطلوب بوده و در راستای توسعه گردشگری پایدار نمی باشد. همچنین نتایج حاصل در بررسی عملکردمدیریت شهری نور نیز نشان از ضعف عملکرد مدیران شهری در توسعه گردشگری پایدار این شهر داشته است.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، گردشگری ، توسعه پایدار گردشگری، شهر نور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.