بررسی تدثیر چینش کالبدی محیط بر ارتقای امنیت و کاهش جرائم شهری با تأکید بر رویکرد CPTED، (مطالعه موردی: محله قاسم آباد- زابل)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 823
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFC01_038
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
چکیده مقاله:
امنیت یکی از اساسی ترین توقعاتی است که از جوامع انسانی انتظار می رود. از این روی نقش بسزایی بر سرزندگی و پایداری اجتماعات انسانی ایفا می کند. آنچه مسلم است پاره ای از احساس ناامنی و ترس متوجه جرائم شهری است بنابراین، رویکردها و راهکارهای بسیاری (مرزبندی شهری، دوربین های مدار بسته و موارد مشابه) در سرتا سردنیا برای کاهش جرائم شهری و ارتقاء حس امنیت در محیط های شهری بکار گرفته شده است. رویکرد CPTED- پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی که بیشتر مورد توجه شهرسازان قرار دارد بر این ایده استوار است که از طریق چینش صحیح محیط کالبدی می توان تا اندازه بسیاری، از وقوع جرائم شهری پیشگیری کرد. از این روی در این پژوهش به شیوه تحلیلی- اسنادی اصولی اساسی رویکرد CPTED در رابطه با نمونه موردی (محله قاسم آباد شهر زابل) مورد بررسی قرار گرفته است. و راهکارهایی برای ارتقاء حس امنیت در محله قاسم آباد ارائه شده است. نتایج حاصل بر پایه تحقیقات انجام گرفته و تجارب سایر کشورها نشان می دهد، در صورتی که اصول مطرح شده CPTED در محیط های شهری بخوبی بکارگرفته شوند. تا اندازه قابل توجهی از جرائم شهری کاسته خواهد شد و بر ارتقاء حس امینت مؤثر خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا سرگزی اول
دانشجوی طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
مرتضی قائمی شاد
کارشناس ارشد طراحی شهری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :