نهان نگاری مقاوم تصویر مبتنی بر روش ترکیبیDWT-DCTبا انتخاب بهینه زیر باند فرکانسی
محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های مهندسی رایانه
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 571
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCEITT01_030
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
چکیده مقاله:
با رشد سریع اینترنت و توسعه فنآوریهای چند رسانهای رقمی تصویر، صوت، ویدئو و ...، استفاده از دادههای رقمی روز به روزدر حال افزایش است به گونهایی که انسانها را به سوی جهان رقمی و ارتباط از طریق دادههای رقمی سوق داده است. در نتیجهحفاظت از اطلاعات چند رسانهایی در برابر کپی غیر قانونی، دستکاری، اصلاح و حفاظت از کپی رایت و همچنین حفاظت از حقوق فردی را تبدیل به یک چالش بزرگ کرده است، چون تعداد زیادی از صاحبان کپی رایت در مورد حفاظت از هر نوع تکرار غیر قانونی از اطلاعات خود نگران هستند. بنابراین نیاز زیادی برای شناسایی و محافظت از مالکیت کپی رایت و جلوگیری از کپیرایتهای غیر قانونی از رسانههای رقمی وجود دارد. در دههی گذشته روشهای نهان نگاری رقومی برای پاسخ به نیاز رو به رشد، محافظت از کپی رایت و تصدیق مالکیت معنوی طراحی شده است. . نهان نگاری روش پنهان سازی داده در یک سیگنال میزباناست این عمل باید به گونهای انجام شود که وجود داده درسیگنال میزبان نامحسوس بوده و درصورت نیاز قابل استخراج باشد. دراین مقاله الگوریتمی بینا برای درج سیگنال نهان نگاره در تصویر میزبان مبتنی بر اعمال ترکیب دو تبدیل موجک گسسته DWT وکسینوس گسسته DCT ارائه شده است. یکی از مباحث مهم در این راستا انتخاب زیر باند مناسب جهت نهان نگاریمیباشد بطوریکه شفافیت اطلاعات در زمان استخراج حفظ شود و در برابر انواع حملات مختلف مخصوصاً حملات هندسی مقاومباشد. در این روش پس از اعمال DWT دو سطحی به تصویر اصلی، DCT 4*4 را به زیر باند LL2 اعمال میکنیم و سپس نهاننگاره را در ضرایب میانی از این تبدیل تعبیه میکنیم. از معیار های PSNR و SR برای ارزیابی کیفیت تصویر نهان نگاره شده و بازیابی شده استفاده کردیم.
کلیدواژه ها:
پنهان سازی اطلاعات ، نهان نگاری تصاویر رقمی ، نهان نگاری حوزهی فرکانس ، درج اطلاعات ، تبدیل موجک گسسته (DWT) و تبدیل کسینوس گسسته (DCT)
نویسندگان
زهره زراعتی دیزچه
دانشجو دانشگاه تربیت مدرس
نصراله مقدم چرکری
استادیار دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :