بررسی کنترل نیمه فعال سازه هاتحت الگوریتم های مختلف و بهوسیله میراگر MR
محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران ، شهرسازی و توسعه پایدار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,311
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIVILSD01_187
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
چکیده مقاله:
یکی از روشهای موثر در کاهش پاسخ سازهها بدون نیاز به منبع عظیم انرژی کنترل نیمهفعال است که کنترلر با صرف انرژی بسیارکم، مشخصات مکانیکی خود را به گونهای تغییر میدهد که با جذب بیشترین انرژی، از آسیب به اجزای سازهای جلوگیری شود. در این مطالعه، عملکرد میراگرهای با سیال کنترلشونده توسط میدان مغناطیسی Magneto-Rheological Dampersدر کنترل نیمه- فعال مورد بررسی قرار میگیرد. در این میراگر با تغییر شدت میدان مغناطیسی ناشی از منبع انرژی ناچیز، مشخصات مکانیکی آن میرایی و سختی تغییر کرده و با افزایش این شدت میتوان نیروی تولید شده توسط میراگر را افزایش داد. در این مقاله جهت انجاممطالعه موردی یک سازه هفت طبقه بهوسیله کدنویسی در محیط نرم افزار متلب و سیمولینک مدلسازی میشود و سپس دو میراگرMRبا سه حالت با الگوریتمهایClipped Optimalحداکثر استهلاک انرژی و لیاپانوف در محل استقرار بهینه مدلسازی میگردد البته برای محاسبه نیروی بهینه کنترل در الگوریتمClipped Optimalاز روش فیلتر کالمن با فیدبک شتاب استفاده میشود. در انتهای مقاله، نتایج کنترل سازه در حالات غیر فعالPassive-On نیمه فعال با الگوریتمClipped Optimalحداکثر استهلاکانرژی و لیاپانوف با یکدیگر و با پاسخ سازه کنترل نشده مقایسه میشوند. نتایج مطالعه حاکی از آن است که استفاده از کنترل نیمه- فعال، تاثیر چشمگیری در کاهش پاسخهای سازه کنترلنشده دارد.
کلیدواژه ها:
کنترل نیمهفعال ، الگوریتم حداکثر استهلاک انرژی ، الگوریتم لیاپانوف ، Magneto-Rheological Dampers ، Clipped Optimal ، Passive-On
نویسندگان
حامد ترابی
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد،دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف
علی یاوری فروشانی
دانشجوی دکتری،دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :