تعیین میزان بازدارندگی مکانیزم های نظام راهبردی شرکت در کاهش میزان تاثیر مسئله نمایندگی بر رفتار نا متقارن هزینه ها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت، حسابداری و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EMASS01_321
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد بیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه فردوسی مشهد

مسعود ناصری

کارشناسی ارشد مدیریت مالی سازمان مدیریت صنعتی

محمد کهندل

کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد مشهد

چکیده

تعیین میزان بازدارندگی مکانیزم های نظام راهبردی شرکت در کاهش میزان تاثیر مسئله نمایندگی بر رفتار نامتقارن هزینه هادر کنار متغیرهای اقتصادی تعدیلکننده این عدم تقارن و همچنین مکانیزمهای حاکمیت شرکتی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این پژوهش به منظور سنجش مسئله نمایندگی از چهار متغیر جریان نقد آزاد، دوره تصدی مدیر عامل، افق مدیر عامل و درصد پاداش پرداختی به مدیر عامل استفاده به عمل آمده است. متغیرهای اقتصادی استفاده شده در این پژوهش شامل شدت داراییها، کاهش درآمدی پیاپی و عملکرد سهام و همچنین مکانیزمهای حاکمیت شرکتی شامل اندازههیئت مدیره، درصد مدیران غیرمؤظف و درصد مالکیت نهادی است. در این پژوهش، تعداد 121 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دورهی زمانی - 1111- 1109 بررسی و جهت آزمون فرضیهها ازدادههای تلفیقی )با توجه به آزمون F لیمر( و نرمافزار اقتصادسنجی Eviews 6 استفاده شده است. یافتههای پژوهش نشان میدهد که در شرکتهای دارای داراییهای بیشتر، چسبندگی هزینهها بیشتر و همچنین درشرکتهای دارای جریان نقد آزاد بیشتر و همچنین در شرکتهایی که مدیر عامل آنها تغییر کرده یا انتظار میرود تغییر کند، تغییرات هزینههای اداری، عمومی و فروش آنها کمتر میباشد. دیگر نتایج پژوهش حاکی از آن است که در شرکتهای دارای اعضای هیئت مدیره غیرمؤظف بیشتر، چسبندگی هزینهها البته در سطح اطمینان 09 % بیشتر است.

کلیدواژه ها

مسئله نمایندگی، چسبندگی هزینهها، متغیرهای اقتصادی، مکانیزمهای حاکمیت شرکتی وشرکتهای بورس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.