آموزش نوین شیمی با رویکرد ورود آزمایشهای شیمی سبز درکتب شیمی متوسطه
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,260
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SENACONF01_136
تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394
چکیده مقاله:
شیمی سبز یعنی ساخت وتولید محصولات جدید با استفاده از روشهای جدید که متناسب با اهداف سه گانه ی محیط زیست پایدار، اقتصاد پایدار وجامعه پایدار باشد. با اینکه شیمی در پیشرفت تمدن آدمی نقش بنیادی دارد وطیف وسیعی از فرا ورده های شیمیایی از جمله مواد دارویی، رنگ ها، کودها ومواد غذایی وسایر مواد را پوشش می دهد، اما آسیب های چشم گیری نیز به سلامت آدمی ومحیط زیست وارد می کند. به همین دلیل امروزهاستفاده از شیمی سبز منجر به کاهش عوامل آسیب زا می شود .شیمی سبز کره زمین را ایمن تر،بهره ور تر وتمیزتر می نماید.شیمی سبز وتوسعه پایدار لازم وملزوم یکدیگرند. زیرا توسعه پایدار یعنی توازن میان منابع اقتصادی ،اجتماعی واینکه توسعه ی پایدار در پی کشف علم از منظر اقتصاد ،جامعه ومحیط زیست است. از فوائد شیمی سبز می توان به کاهش زباله ، انرژی ،سمییت ،هزینه ، مواد وخطر ناشی ازمواد شیمیایی کرد. طراحی فرآیند هایشیمیایی که باعث افزایش سلامتی انسان وکاهش آلودگی محیط زیست اساس کار شیمی سبز است.در کشورهایی مثل امریکا،چین،انگلستان از 21 اصلشیمی سبز لااقل شش تای آنرا وارد برنامه درسی متوسطه خود کرده اند ولی در ایران فقط به دواصل شیمی سبز یعنی پیشگیری واستفاده از مواد اولیهتجدید پذیر به بطور غیر مستقیم در سال اول دبیرستان اشاره شده است. این مقاله برآن است تاهم نگرش ، مهارت و دانش جدیدی را با طر ح آزمایشهای قابل انجام در محیط دبیرستان باراهکار مناسب آموزش شیمی سبز در دوره متوسطه بیان کند.دراین مقاله با ارائه آزمایشهای تولید چهار فراورده ،چسب،مایع سفید کننده،پاک کننده ی غیرصابونی وشامپوی آلوئه ورامتناسب با اصول شیمی سبز را عملا وارد کتب درسی شیمی متوسطه نماید واین قبیل آزمایشها جایگزین آزمایشهای سنتی شود
کلیدواژه ها:
شیمی سبز-سفید کننده-پاک کننده-چسب – شامپوآلوئه ورا
نویسندگان
رحیم فردوس فر
مربی شیمی آلی گروه شیمی آموزش وپرورش دزفول
حسین فتحی
مربی دروس ریاضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول وپیام نور دزفول
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :