بررسی روغن دانه گیاه بالنگو تحت تأثیر ماده سورفکتنت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: COPDCFI02_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 868
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداسماعیل ملک شادخت

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شاهد تهران

حسن حبیبی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران

محمدحسین فتوکیان

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران

اصغر کامرانی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران

چکیده

به منظور بررسی اثر سورفکتنت بر دانه بالنگو، مطالعه ای در دانشگاه شاهد تهران انجام گرفت. با توجه به اهمیت شناخت هر چه بیشتر سورفکتنت و به منظور بررسی دقیق تر ویژگی کیفی این گونه روغن ها و استفاده از آنها در مصارف خوراکی و دارویی، در این تحقیق خواص بیوشیمیایی دانه بالینگو مورد بررسی قرار گرفت. دانه بالنگو در این دانشگاه جمع آوری و آلودگی های ثانویه آن حذف گردید، دانه ها توسط آسیاب کاملاً خرد شده، روغن به روش سوکسله استخراج شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار، در سال 1392 اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل دو توده بالنگو (کلات و شیرازی)، زمان آبیاری (ظرفیت زراعی (Fc)، 70 و 40 درصد)، سورفکتنت (با و بدون) می باشد. نتایج نشان داد اثرهای اصلی سورفکتنت، آبیاری و توده بالنگو معنی دار نشد (P≤0.01)، اما اثر متقابل توده در سورفکتنت، بیشترین میانگین درصد روغن (25/32) مربوط به توده کلات در حضور سورفکتنت می باشد که به طور مشترک با توده کلات و توده شیرازی در نبود سورفکتنت، به ترتیب (24/74%) و (24/90%) تفاوت معنی داری نداشت. کمترین میانگین درصد روغن (24/46%) مربوط به توده شیرازی در حضور سورفکتنت می باشد. اثر متقابل آب در سورفکتنت، بیشترین میانگین روغن (27/75%) مربوط به آبیاری در زمان Fc بدون سورفکتنت می باشد که با حضور سورفکتنت در این زمان تفاوت معنی داری نداشت. بر اساس نتایج این تحقیق، این دانه دارای میزان قابل توجهی روغن بوده، روغن آن منبع غنی از اسید چرب می باشد. داده ها بوسیله آزمون دانکن و نرم افزار (SPSS(16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

کلیدواژه ها

گیاه دارویی بالنگو، ماده سورفکتنت، روغن دانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.