بررسی رابطه بین ریسک مالیاتی وریسک عملیاتی درشرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ACCFIN03_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عبدلی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

فاطمه هراتی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

چکیده

از آنجا که هزینه های مالیاتی یکی از مهم ترین هزینه های شرکت ها را تشکیل می دهد و موجب خروجنقدینگی از شرکت ها شده و سود سهام سهامداران را کاهش می دهد ، تفاوت معنادار بین هزینه مالیات ومالیات قابل پرداخت همواره مورد توجه مدیران اجرائی و هیات مدیره و همچنین سهامداران شرکت ها میباشد لذا اتخاذ سیاست های مالیاتی (متهورانه یا محافظه کارانه) از جمله خط مشی هایی هست که درارزیابی عمل مدیران از سوی سهامداران و همچنین کل بازار سرمایه مورد توجه قرار می گیرد.هدف اصلیاین تحقیق بررسی رابطه بین ریسک مالیاتی و ریسک مالی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراقبهادار تهران می باشد. بدین منظورنمونه ای متشکل از 120 شرکت پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهراندردوره 5 ساله 1387 تا 1391 موردبررسی قرارگرفته است.برای بررسی صحت وسقم فرضیه ها،ازآزمونرگرسیون خطی ساده و چند متغیره استفاده شده است .نتایج حاصل ازآزمون فرضیه هانشان می دهدکهشرکتهایی که ریسک عملیاتی بالاتری دارند،ریسک مالیاتی بالاتری دارند و نیز فرضیه های تحقیق بههمراه متغیرهای کنترلی مورد تائید قرارگرفت. این بدین معناست که بر اساس یافته ها و شواهدتجربی،دریک نتیجه گیری کلی می توان گفت که وجود ریسک عملیاتی رامی توان به عنوان عوامل اثرگذاربرریسک مالیاتی و مالیات متهورانه موردتوجه قرارداد. نتیجه حاصل ازآزمون فرضیه ها بانتایج تحقیقرابینسون وهمکاران (2006) باعنوان بررسی رابطه گزارشگری مالیاتی ومالی متهورانه باسازماندهی وجهت گیری عملکرد مالیاتی شرکت ها،مبنی برسازماندهی عملکرد مالیات به عنوان مرکزسود،به گزارشگریمالیاتی متهورانه ترکمک می کند؛اماجهت گیری عملکرد مالیات به منظوربرنامه ریزی ارتباط کمتری باگزارشگری مالی متهورانه دارد.مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

ریسک مالیاتی ، ریسک اهرمی ، ریسک عملیاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.