اثر کود فسفات آمونیوم و کود زیستی بارور 2 بر عملکرد دانه کدوی تخم کاغذی (Cucurbita pepo var. starica)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_676
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3947
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد یارنیا

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

عباس غلامی

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

عزیز جوانشیر

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

عادل دباغ محمدی نسب

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

در اکثر خاک های ایران فسفر به شکل نامحلول و غیر قابل استفاده برای گیاه می باشد یکی از روش های حل این مشکل استفاده از کودهای زیستی فسفات که حاوی میکروارپانیسم های موثر در رشد است می باشد این تحقیق به منظور ارزیابی عملکرد دانه کدوی تخم کاغذی در مقادیر مختلف فسفات آمونیم و کود زیستی بارور 2 در میاندوآب به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو عامل کود زستی در دو سطح (مصرف و عدم مصرف) و مقدار کود فسفاته در 4 سطح (صفر، 100، 150 و 200 کیلوگرم در هکتار) انجام شد. اثر متقابل عوامل آزمایشی بر کلیه صفات بررسی شده معنی دار بود نتایج نشان داد که بیشترین میزان عملکرد دانه و میوه به ترتیب معادل 987/8 و 87950 کیلوگرم در هکتار از تیمار مصرف 200 کیلوگرم در هکتار فسفات آمونیوم همراه با مصرف کود زیستی بارور 2 به دست آمد که نسبت به عدم مصرف کود فسفاته و زیستی به ترتیب 78/53 و 123/45 درصد افزایش نشان داد این افزایش با توجه به محدودیت شدید فسفر در خاک (3ppm) و تامین مطلوب فسفر قابل توجیه است مصرف کود زیستی بارور 2 در شرایط عدم مصرف کود فسفره منجر به کاهش غیر معنی دار عملکرد دانه گردید در حالی که مصرف این کود زیستی نسبت به عدم مصرف آن در تیمار 200 کیلوگرم در هکتار فسفات آمونیم منجر به افزایش معنی دار عملکرد دانه و میوه به میزان 11/81 و 7/34 درصد گردید. این افزایش در عملکرد ناشی از افزایش به دست آمده در وزن هزار دانه ، ابعاد دانه، تعداد گل ماده، تعداد میوه در بوته و تعداد دانه در میوه بود بر اساس نتایج حاصل از این بررسی مصرف کود زیستی بارور 2 که حاوی باکتری های باسیلوس و پسودموناس می باشد منجر به بهره برداری بیشتر این گیاه دارویی برای تولید محصول می گردد.

کلیدواژه ها

کدوی تخم کاغذی، کود زیستی فسفره، عملکرد دانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.