بررسی نقش خصوصیات توده سنگ در بروز اضافه حفاری ناشی از انفجار درحفرتونل مطالعه موردی : تونل فطر 6 معدن کرومیت فاریاب
محل انتشار: پنجمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,292
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICEGE05_068
تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1386
چکیده مقاله:
عملیات انفجار اقتصادی ترین روش خردایش سنگهای سخت است، اما هزینه های مربوط به آسیب های انفجار همچون اضافه حفاری توده سنگ بعد از انفجار از نقطه نظر مسائل ایمنی و قابلیت تولید در معادن از اهمیت زیادی برخوردار است . آسیبهای وارده به سنگ ناشی از عملیات انفجار بطور مستقیم با میزان تنش در سنگ و شرایط توده سنگ قبل از انفجار ارتباط دارند . در محیطهای با تنش بالا و تحت شرایط زمینشناسی نامساعد، اختلالات مربوط به انفجار می تواند بر روی مسائل کنترل زمین و رقت ماده معدنی تأثیر بگذارد . برای کاهش این اثرات نامطلوب، تکنیک های کنترل
محیطی در دسترس هستند اما نتایج حاصل از کاربردشان اغلب کمتر از حد انتظار است . در این مقاله مکانیزم وعوامل مؤثر در بروز اضافه حفاری از جمله خصوصیات توده سنگ که شامل فراوانی ،جهت ناپیوستگی ،کیفیت توده سنگ ونقش هر یک در بروز اضافه حفاری درتونل فطر 6 معدن کرومیت فاریاب مورد بررسی قرار گرفته است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جواد سالاری
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن گرایش استخراج، دانشگاه شهید باهنر
محمدعلی ابراهیمی
استادیار بخش مهندسی معدن
حمید منصوری
استادیار بخش مهندسی معدن
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :