بررسی ویژگی های کانی شناسی آلتراسیون های هیدروترمال در تود نفوذی زرین
محل انتشار: چهاردهمین همایش بلور شناسی و کانی شناسی ایران
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,434
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCMI14_137
تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1386
چکیده مقاله:
بررسیهای کانی شناسی و سنگ شناسی نشان می دهند که توده نفوذی زرین گرانیتوئیدی بوده و سه گروه مونزوگرانیت، گرانودیوریت و تروند جمیت تشکیل دهنده سنگهای آن هستند که عمدتا از کانیهایی نظیر کوارتز، پلاژیوکلاز، میکروکلین وبیوتیت تشکیل شده اند.
با توجه به شواهد مختلف صحرایی، پتروگرافی و ژئوشیمی این توده تحت تاثیر آلتراسیون های مختلف قرار گرفته است. از فرایندهای مهم آلتراسیون هیدروترمال در توده زرین می توان به متاسوماتیسم سدیک اشاره کرد. به نظر می رسد که روند جمیت های توده نفوذی تحت تاثیر آلتراسیون اخیر به وجود آمده به طوریکه ترکیب اصلی معدن فدلسپات زرین را اینگونه سنگها تشکیل می دهد. متاسوماتیسم آلکالن در این محدوده باعث تغییرات زیادی در کانیها و توده سنگ شده است. از شواهد پتروگرافی این آلتراسیون مشاهده ماکل تخته شطرنجی ، آلبیت های نوظهور رگه ای در فلدسپاتها و مسکویتی شدن بیوتیتها میباشد. از آلتراسیون های هیدروترمال دیگری که این توده را تحت تاثیر قرار داده است می توان به آلتراسیون پروپیلتیک ، آرژیلیک متوسط و فیلیک اشاره کرد که توسط شواهد پتروگرافی و بعضا آنالیزهای XRD و SEM تائید می گردد.
نویسندگان
امیرحسین کوهساری
دانشکده مهندسی معدن - مجتمع فنی و مهندسی - دانشگاه یزد
سیدکاظم میردهقان
دانشکده مهندسی معدن - مجتمع فنی و مهندسی - دانشگاه یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :