تاثیر کیفیت شیرخام بر عمر نگهداری شیر و محصولات جانبی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی علوم و فناوریهای نوین در صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCSNTFI01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد ادیبی درونکلایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

صاحبه صداقتی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مدت عمر نگهداری شیرهای تولید شده و محصولات جانبی آنها تا حدود زیادی تحت تأثیر کیفیت شیر خام میباشد. اساس اندازهگیری ترکیبات میکروبی و سلولهای سوماتیک توسط بار آنزیمهای مقاوم به گرما امکانپذیر میباشد. معمولا باکتریهایPsychrotrophicدر سطح زیاد در شیر حضور دارند که وجود پروتئازها و لیپازهای مقاوم به گرما میتوانند باعث شکستن پروتئین و چربی بشوند. وجود ترکیبات میکروبی و سلولهای سوماتیک زیاد در شیرخام با فعالیتهای پروتئازی با ثباتحرارتی بالا (پلاسمین) و لیپازی (لیپوپروتئین لیپاز) ارتباط پیوسته دارد. توانایی از بین بردن، حذف و کنترل میکرو اورگانیسم در فرآیندهای سردسازی و پاستوریزاسیون میتواند راهی برای اصلاح ترکیبات میکروبی و جلوگیری از بین رفتن عطر و طعم شیر شود. شیرهایی که دارای مقادیر کمتری از ترکیبات میکروبی و سلولهای سوماتیک باشند نشان از سلامت شیر ومحصولات جانبی تولیدی حاصل از آن میباشد

کلیدواژه ها

مدت عمر نگهداری، سلولهای سوماتیک، پروتئولیز، عطر و طعم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.