نقش واسطه گری موانع سازمانی در رابطه جو سازمانی نوآورانه و رضایت شغلی در کارکنان کمیته امداد امام خمینی شهر شیراز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ASMJ01_0823
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دشتی

کارشناس ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت.

عباداله احمدی

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

مجید برزگر

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

چکیده

این پژوهش با هدف نقش واسطه گری موانع سازمانی در رابطه جو سازمانی نوآورانه و رضایت شغلی در کارکنان کمیته امداد امام خمینی شهر شیراز به مرحله اجرا در آمده است. تحقیق حاضر به لحاظ هدف جزو تحقیقات کاربردی بوده و به لحاظ شیوه گرداوری اطلاعات در زمره تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی بوده است به منظور دسترسی به هدف فوق از بین کارکنان کمیته امداد امام خمینی شهر شیراز به تعداد 135 نفر (90 نفر مرد و 45 نفر زن) با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند . بدین منظور از سه پرسشنامه ، موانع سازمانی از براون و میچل (1978) ، پرسشنامه سنجش جو نوآوری از سیگل و کایمرر (1978) ، پرسشنامه رضایت شغلی (JDI) از اسمیت کندال، هیولین (1978) استفاده گردید داده های حاصل از پرسشنامه ها با استفاده از ضریب همبستگی و تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفت. نتیجه حاصله نشان داد که بین موانع سازمانی و جو سازمانی نوآورانه کارکنان رابطه منفی معنادار وجود دارد همچنین بین مولفه های موانع سازمانی (همکاران ، عدم دسترسی به آموزش کافی، کیفیت نامناسب آموزش، فضای کار نامناسب، زمان بندی کاری نامناسب) با مولفه های جو سازمانی نوآورانه (حمایت از خلاقیت، تامین منابع) رابطه ای معنی داری وجود دارد. بین موانع سازمانی و رضایت شغلی کارکنان رابطه منفی معنی داری وجود دارد و بین مولفه های موانع سازمانی (همکاران، عدم دسترسی به آموزش کافی، کیفیت نامناسب آموزش، فضای کار نامناسب، فضای کار نامناسب،زمان بندی کاری نامناسب) با مولفه های رضایت شغلی (کار، سرپرست، همکاران، ارتقاء (ترفیع)، حقوق و دستمزد) رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج نشان می دهد که متغیر حمایت از خلاقیت بر موانع سازمانی تاثیرگذار می باشد تامین منابع بر رضایت شغلی تاثیر گذار می باشد و موانع سازمانی بر رضایت شغلی تاثیر گذار می باشد.

کلیدواژه ها

موانع سازمانی، جو سازمانی نوآورانه، رضایت شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.