موانع تجاری سازی دانش ؛ مطالعه موردی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تجاری سازی فناوری
  • کد COI اختصاصی: ICTC02_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه رستگار

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

سعید خیاط مقدم

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

پیشرفت و توسعه هر جامعه، مرهون تحقیقات علمی و به کارگیری آن است. پتانسیل اقتصادی نهفته در یافته های علمی تنها زمانی بالفعل خواهد شد که این یافته ها به نحوی موثر تبدیل به نوآوری شوند. امروزه تجاری سازی دانش به ضرورتی انکارناپذیر در جهان تبدیل شددهاست، و لزوم توجه بیش از پیش را می طلبد. این در حالی است که در ایران آن طور که شایسته است به این موضوع پرداخته نشده اسدت .لذا در این مقاله تلاش شده است تا به شناسایی و رتبه بندی موانع تجاری سازی دانش بپردازیم. رویکرد پژوهشی بکار برده شده در این تحقیق از نوع پیمایشی بوده و از ابزار پرسش نامه جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزار IBM SPSS 2119 و آزمون فریدمن صورت گرفته است. در ابتدا پس از بررسی ادبیات تحقیق، با انجام چند مرحله روش دلفی و نظرسنجی از خبرگان، موانع موثر بر فرایند تجاری سازی موردشناسایی قرار گرفت و سپس عوامل شناخته شده را در 6 دسته کلی موانع ساختاری، موانع بنیادی، موانع فرایندی، موانع مدیریتی، موانعفردی و موانع محیطی طبقه بندی نمودیم و با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته است به جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از جامعه آماری پرداختیم. با بررسی امتیازات به دست آمده موانع بنیادی و موانع ساختاری بالاترین درجدهاهمیت را کسب کردند و موانع فرایندی، موانع محیطی، موانع مدیریتی و موانع فردی به ترتیب اولویت در جایگاه های بعدی قرار گرفتند . در پایان نیز پیشنهاداتی جهت اصلاح و بهبود وضعیت موجود ارائه گردید

کلیدواژه ها

تجاری سازی دانش، تحقیقات دانشگاهی، موانع تجاری سازی، دانشگاه آزاد مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.