ارائه مدل موفقیت شرکتهای دانشبنیان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تجاری سازی فناوری
  • کد COI اختصاصی: ICTC02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله مرادی پور

پژوهشگر و دانشجوی دکتری تخصصی آینده پژوهی پژوهشگاه شاخص پژوه

چکیده

این مقاله با هدف ارائه مدل موفقیت شرکتهای دانشبنیان تدوین شده است. شش ویژگی رهبران، تشخیص و شناسایی فرصت، نوآوری،سرمایه انسانی، فعالیتهای تحقیق و توسعه و بازار را به عنوان عوامل اصلی موفقیت این شرکت در قالب چارچوب مفهومی تحقیق موردبررسی قرار میدهد. اطلاعات موردنیاز از طریق پرسشنامه محقق ساخته با ضریب پایایی 88 % و نیز انجام مصاحبه هدفمند با برخیمدیران شرکتهای دانشبنیان اخذ گردید. تحلیل دادههای گردآوری شده با استفاده از آزمون همبستگی، آزمون میانگین و آزمون تحلیل واریانس فریدمن انجام شد. نتایج تحلیلهای آماری فوق بیانگر آن است که عوامل مفروض در چارچوب مفهومی تحقیق از رابطه معناداریبا موفقیت شرکتهای دانشبنیان برخوردارند. مطرح گردید که عبارتند از: رهبری، سرمایه انسانی، فرصتهای کارآفرینانه، نوآوری،فعالیتهای تخقیق و توسعه، وضعیت بازار و قوانین و سیاستهای حمایتی دولت از شرکتهای دانشبنیان که تاثیر گذار بر موفقیت بوده است. در انتها نسبت به پیشنهاد مدل موفقیت شرکتهای دانشبنیان براساس شاخصهای تایید شده و استخراج شده از نتایج تحقیقات پیمایشی و نظر خبرگان، اقدام شده است.

کلیدواژه ها

موفقیت، شرکتهای دانشبنیان، کارآفرین، سرمایه انسانی، نوآوری، رهبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.